Duitse werkplaatsketen ATU getroffen door cyberaanval

Systeemaanval • De cyberaanval kan geleid hebben tot langere wachttijden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

ATU, een van de grootste werkplaatsen ketens van Duitsland en Oostenrijk, is getroffen door een cyberaanval. Ook de website van het bedrijf is daarbij getroffen. ‘ATU analyseert de aanval en werkt aan tegenmaatregelen. Over de duur van de IT-systeemstoringen is nog niets te zeggen’, deelt ATU mee in een bericht.

Het filiaalbedrijf is desondanks in heel Duitsland veilig gesteld, aldus ATU. ‘Er is echter wel sprake van verschillende beperkingen. We vragen onze klanten om geduld omdat het in de filialen tot langere wachttijden kan komen. Zodra we nieuwe informatie hebben, zullen we met updates informeren. Klanten die al een afspraak in één van de vestigingen hebben, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met dat filiaal om een ongestoorde voortgang te garanderen.’

Verschillende servers getroffen

ATU behoort tot het Franse Mobivia Groupe, de grootste exploitant van autowerkplaatsen in Europa. Volgens de Duitse vakpers zijn verschillende servers van het bedrijf door de cyberaanval getroffen. Een aantal systemen werkt daardoor niet of slechts in beperkte mate of zijn uit voorzorg afgeschakeld.  

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Duitse werkplaatsketen ATU getroffen door cyberaanval | Automotive Online

Duitse werkplaatsketen ATU getroffen door cyberaanval

Systeemaanval • De cyberaanval kan geleid hebben tot langere wachttijden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

ATU, een van de grootste werkplaatsen ketens van Duitsland en Oostenrijk, is getroffen door een cyberaanval. Ook de website van het bedrijf is daarbij getroffen. ‘ATU analyseert de aanval en werkt aan tegenmaatregelen. Over de duur van de IT-systeemstoringen is nog niets te zeggen’, deelt ATU mee in een bericht.

Het filiaalbedrijf is desondanks in heel Duitsland veilig gesteld, aldus ATU. ‘Er is echter wel sprake van verschillende beperkingen. We vragen onze klanten om geduld omdat het in de filialen tot langere wachttijden kan komen. Zodra we nieuwe informatie hebben, zullen we met updates informeren. Klanten die al een afspraak in één van de vestigingen hebben, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met dat filiaal om een ongestoorde voortgang te garanderen.’

Verschillende servers getroffen

ATU behoort tot het Franse Mobivia Groupe, de grootste exploitant van autowerkplaatsen in Europa. Volgens de Duitse vakpers zijn verschillende servers van het bedrijf door de cyberaanval getroffen. Een aantal systemen werkt daardoor niet of slechts in beperkte mate of zijn uit voorzorg afgeschakeld.  

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.