LKQ geeft Moobi in Nederland nieuwe impuls via Vakgarage

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
V.l.n.r: Caroline van Nieuwenhoven (Vakgarage van Nieuwenhoven), Edgar Brauckmann (Vakgarage Projekten BV) en Vishal Durgaram (Stichting Vakgarage). (Foto: Vakgarage)

Vakgarage-deelnemers gaan het concept Moobi voeren, een service voor onderhoud en reparatie aan elektrische auto’s. Dat maakt Vakgarage vandaag bekend. Om dit te realiseren heeft Stichting Vakgarage een overeenkomst gesloten met Moobi, onderdeel van LKQ Fource. In totaal wil Vakgarage het Moobi-concept in meer dan tweehonderd vestigingen aanbieden.

“De formule van Moobi is precies wat wij zoeken”, aldus Vishal Durgaram, voorzitter van Stichting Vakgarage. “Het totale concept van trainingen, levering van equipment en data en het bieden van laadvoorzieningen en oplossingen voor onze EV-klanten past perfect in onze toekomstvisie. Het is een zeer compleet pakket, terwijl de medewerkers de opleidingen krijgen via Automotive Academy, waarmee we al jaren werken.” Vakgarage telt nu 340 vestigingen en is daarmee de op één grootste garageformule in ons land.

Behoefte 

Moobi is gericht op universele autobedrijven die kopers en berijders van elektrische- en hybrideauto’s willen bedienen. Het concept zorgt voor de relevante trainingen, zowel op technisch als commercieel vlak, maar ook voor de levering van de juiste equipment en laadfaciliteiten.

Garageformule James Autoservice ging al in 2019 een samenwerking aan met Moobi, via Sergoyne Diagnostics, onderdeel van LKQ België. Marien Kreuger, algemeen directeur van James Autoservice, meldt desgevraagd aan Automotive dat er op dit moment overleg wordt gevoerd met Fource en Moobi. James telt 78 vestigingen, waarvan een deel met het Moobi concept is gestart.

LKQ Nederland verwacht dat het via Vakgarage de uitrol in Nederland kan versnellen. “De deal met Vakgarage geeft aan dat het concept voorziet in een belangrijke behoefte bij onafhankelijke autobedrijven”, zegt van der Hoeven, commercieel directeur LKQ Fource Nederland. “Het concept leunt op drie pijlers: onderhoud, laadoplossingen en abonnementen. Naar de garagist toe biedt het opleidingen, tools en marketing. Moobi kan laadvoorzieningen verzorgen voor particulieren thuis en voor bedrijven, plus laadpassen die in een wijd vertakt Europees netwerk te gebruiken zijn.”

Vanaf 2022 kan elke universele garage die zaken doet met LKQ Fource het Moobi-concept gaan voeren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

LKQ geeft Moobi in Nederland nieuwe impuls via Vakgarage | Automotive Online

LKQ geeft Moobi in Nederland nieuwe impuls via Vakgarage

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
V.l.n.r: Caroline van Nieuwenhoven (Vakgarage van Nieuwenhoven), Edgar Brauckmann (Vakgarage Projekten BV) en Vishal Durgaram (Stichting Vakgarage). (Foto: Vakgarage)

Vakgarage-deelnemers gaan het concept Moobi voeren, een service voor onderhoud en reparatie aan elektrische auto’s. Dat maakt Vakgarage vandaag bekend. Om dit te realiseren heeft Stichting Vakgarage een overeenkomst gesloten met Moobi, onderdeel van LKQ Fource. In totaal wil Vakgarage het Moobi-concept in meer dan tweehonderd vestigingen aanbieden.

“De formule van Moobi is precies wat wij zoeken”, aldus Vishal Durgaram, voorzitter van Stichting Vakgarage. “Het totale concept van trainingen, levering van equipment en data en het bieden van laadvoorzieningen en oplossingen voor onze EV-klanten past perfect in onze toekomstvisie. Het is een zeer compleet pakket, terwijl de medewerkers de opleidingen krijgen via Automotive Academy, waarmee we al jaren werken.” Vakgarage telt nu 340 vestigingen en is daarmee de op één grootste garageformule in ons land.

Behoefte 

Moobi is gericht op universele autobedrijven die kopers en berijders van elektrische- en hybrideauto’s willen bedienen. Het concept zorgt voor de relevante trainingen, zowel op technisch als commercieel vlak, maar ook voor de levering van de juiste equipment en laadfaciliteiten.

Garageformule James Autoservice ging al in 2019 een samenwerking aan met Moobi, via Sergoyne Diagnostics, onderdeel van LKQ België. Marien Kreuger, algemeen directeur van James Autoservice, meldt desgevraagd aan Automotive dat er op dit moment overleg wordt gevoerd met Fource en Moobi. James telt 78 vestigingen, waarvan een deel met het Moobi concept is gestart.

LKQ Nederland verwacht dat het via Vakgarage de uitrol in Nederland kan versnellen. “De deal met Vakgarage geeft aan dat het concept voorziet in een belangrijke behoefte bij onafhankelijke autobedrijven”, zegt van der Hoeven, commercieel directeur LKQ Fource Nederland. “Het concept leunt op drie pijlers: onderhoud, laadoplossingen en abonnementen. Naar de garagist toe biedt het opleidingen, tools en marketing. Moobi kan laadvoorzieningen verzorgen voor particulieren thuis en voor bedrijven, plus laadpassen die in een wijd vertakt Europees netwerk te gebruiken zijn.”

Vanaf 2022 kan elke universele garage die zaken doet met LKQ Fource het Moobi-concept gaan voeren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.