Concentratie Canadese schademarkt: Boyd Group koopt Assured

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Canadian Press meldt dat de Boyd Group het Canadese Assured Automotive voor 193,6 miljoen dollar heeft gekocht. Daarmee verwerft het bedrijf de 68 Canadese schadereparatiebedrijven van Assured. In totaal gaat Boyd daarmee naar 474 Noord-Amerikaanse autoschadebedrijven, waarvan 110 in Canada. 

Fixauto

Op hetzelfde moment verwerft Fixauto – een wereldwijde speler met 700 schadebedrijven – de volledige rechten op elf labels van de Skidmore Group, het bedrijf dat is voortgekomen uit Trans Canada Glass. Het gaat dan onder meer op de merken Speedy Glass, Windshields.com en Novus Glass, dat ook op de Nederlandse markt actief is.Bekijk hier het videoverslag van het Automotive Schadeseminar, dat eind mei gehouden werd.

David Lingham, head of business bij Fixauto, stond 31 mei nog als spreker op het Automotive Schadeseminar. “Canada en Nederland zijn zonder twijfel de sterkst geconsolideerde schademarkten ter wereld”, vertelde hij daar. “En die consolidatie gaat door, zowel bij leveranciers en afnemers als bij schadebedrijven zelf. Om een aantal redenen: er is weer geld om te investeren en het is mode: iedereen doet het. Bovendien vragen verzekeraars om een steeds verdergaande optimalisatie en die kan alleen worden beantwoord met schaalgrootte. Hoewel zij vooral een uitbreiding van franchiseketens willen, omdat de macht anders te veel naar de schadebedrijven verschuift.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.