‘Verzekeraars maken 9 cent verlies op iedere euro premie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens CED daalde het aantal schades de afgelopen vijf jaar met 28 procent, terwijl het gemiddeld schadebedrag met 13 procent steeg. Dit komt doordat er steeds meer elektronica worden toegepast en dat dit steeds meer is geïntegreerd. Bij schade moet dan vaak een complete unit worden vervangen. Ook worden auto’s vaker total loss verklaard. Lees in Automotive Management 1 een analyse van de schademarkt. 

1,8 miljoen schades
Volkswagen is met 112.435 gevallen in 2015 het merk waarmee de meeste schades werden gereden, gevolgd door Opel (79.667) en Renault (71.364). In totaal waren er vorig jaar zo’n 1,8 miljoen voertuigschades, aldus CED. 

Met Audi’s en BMW’s gebeurden de meeste aanrijdingen per honderd auto’s, meldt vakblad Fleet & Mobility op basis van CED-cijfers. 

Volgens het expertisebedrijf doen verzekeraars steeds meer om de schadeafhandeling te automatiseren

Tijdens het jaarcongres van brancheverenging Focwa trok Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, ook aan de bel over de ‘enorme toename’ van technologie in voertuigen. “Dit zal de branche ontwrichten.” Lees zijn betoog in Automotive Management 4, die aanstaande vrijdag in print verschijnt, en vanmiddag online te lezen zal zijn. 

Abonnees kunnen het CED Trendrapport lezen in de rubriek Feiten & Cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Verzekeraars maken 9 cent verlies op iedere euro premie’ | Automotive Online

‘Verzekeraars maken 9 cent verlies op iedere euro premie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens CED daalde het aantal schades de afgelopen vijf jaar met 28 procent, terwijl het gemiddeld schadebedrag met 13 procent steeg. Dit komt doordat er steeds meer elektronica worden toegepast en dat dit steeds meer is geïntegreerd. Bij schade moet dan vaak een complete unit worden vervangen. Ook worden auto’s vaker total loss verklaard. Lees in Automotive Management 1 een analyse van de schademarkt. 

1,8 miljoen schades
Volkswagen is met 112.435 gevallen in 2015 het merk waarmee de meeste schades werden gereden, gevolgd door Opel (79.667) en Renault (71.364). In totaal waren er vorig jaar zo’n 1,8 miljoen voertuigschades, aldus CED. 

Met Audi’s en BMW’s gebeurden de meeste aanrijdingen per honderd auto’s, meldt vakblad Fleet & Mobility op basis van CED-cijfers. 

Volgens het expertisebedrijf doen verzekeraars steeds meer om de schadeafhandeling te automatiseren

Tijdens het jaarcongres van brancheverenging Focwa trok Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, ook aan de bel over de ‘enorme toename’ van technologie in voertuigen. “Dit zal de branche ontwrichten.” Lees zijn betoog in Automotive Management 4, die aanstaande vrijdag in print verschijnt, en vanmiddag online te lezen zal zijn. 

Abonnees kunnen het CED Trendrapport lezen in de rubriek Feiten & Cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.