Schadegarant veruit de grootste in schadesturing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit een analyse van Automotive op cijfers van De Nederlandse Bank (DNB).

In totaal bedroeg de premieomzet in cascoverzekeringen in 2013 ongeveer 2 miljard euro, waarvan 424 miljoen euro voor de verzekeraars in het netwerk van Schadegarant (waaronder onder andere ABN Amro, Delta Lloyd en ASR). De totale casco-schadelast bedroeg in 2013 1,2 miljard euro.

Volgens Johan Schoonhoven, directeur van Schadegarant, is er vorig jaar via Schadegarant-herstellers een bedrag van €164 miljoen aan gestuurde schades hersteld. Hiermee zou het aandeel van Schadegarant op de gestuurde schademarkt ongeveer 14 procent bedragen, en dat van Achmea Schadeservice ongeveer 10 procent.

Weinig bekend
Op Schoonhoven na willen de marktspelers niet reageren op de becijferde marktaandelen. “Op de cijfers van de Nederlandse bank na zijn er ook erg weinig gegevens bekend”, weet Schoonhoven. Hij geeft aan dat het vooral gissen blijft naar een scherp beeld van de markt.

Lees de analyse over de autoverzekeringsmarkt in Automotive 1. Abonnees kunnen het magazine hier online lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Schadegarant veruit de grootste in schadesturing | Automotive Online

Schadegarant veruit de grootste in schadesturing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit een analyse van Automotive op cijfers van De Nederlandse Bank (DNB).

In totaal bedroeg de premieomzet in cascoverzekeringen in 2013 ongeveer 2 miljard euro, waarvan 424 miljoen euro voor de verzekeraars in het netwerk van Schadegarant (waaronder onder andere ABN Amro, Delta Lloyd en ASR). De totale casco-schadelast bedroeg in 2013 1,2 miljard euro.

Volgens Johan Schoonhoven, directeur van Schadegarant, is er vorig jaar via Schadegarant-herstellers een bedrag van €164 miljoen aan gestuurde schades hersteld. Hiermee zou het aandeel van Schadegarant op de gestuurde schademarkt ongeveer 14 procent bedragen, en dat van Achmea Schadeservice ongeveer 10 procent.

Weinig bekend
Op Schoonhoven na willen de marktspelers niet reageren op de becijferde marktaandelen. “Op de cijfers van de Nederlandse bank na zijn er ook erg weinig gegevens bekend”, weet Schoonhoven. Hij geeft aan dat het vooral gissen blijft naar een scherp beeld van de markt.

Lees de analyse over de autoverzekeringsmarkt in Automotive 1. Abonnees kunnen het magazine hier online lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.