ICT-bedrijf lanceert benchmark voor schadeherstel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf heeft soortgelijke systemen al voor diverse opdrachtgevers ontwikkeld, waaronder Univé en Schadegarant; nu wordt de technologie als zelfstandig product in de markt gezet. “We zijn in gesprek met enkele ketens en zijn ook bezig met de introductie voor individuele schadebedrijven”, aldus Eric van der Wolk van BCE, het adviesbureau dat de introductie begeleidt.

Concurrent van Audaflow
Voor de schadecalculatie wordt nu nog alleen gebruik gemaakt van gegevens van Audatex, het calculatiesysteem van ABZ. Saillant detail, want het platform 4sure concurreert met Audaflow, het schademanagement-programma van ABZ. “Het systeem is voorbereid op andere calculatiemodellen. Maar of die worden geïmplementeerd, hangt af van de marktvraag”, zegt Theo Liefting, algemeen directeur van Virtual Sciences.

Het systeem 4sure kent een statistische beoordeling van de calculatie (hoe verhoudt de calculatie zich tot het gemiddelde bedrag van soortgelijke schades onder alle 4sure-gebruikers), een technische analyse (zijn de gebruikte onderdelen logisch in combinatie met elkaar en in relatie tot de schade), een SLA-check (wordt de schade afgehandeld conform de afspraken met de betreffende opdrachtgever) en een dashboard (hoe verhouden de prestaties van ons bedrijf zich in de loop van tijd en in vergelijking met andere 4sure-gebruikers).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.