Gouden RAI Wiel 2018 voor Schultz van Haegen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Schultz van Haegen ontving de prijs uit handen van Steven van Eijck. (Foto: RAI Vereniging)

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2018 ontvangen voor haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning, zowel in Nederland als Europa.

Tests met autonome auto’s en trucks

Melanie Schultz was gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) minister van IenM. “Zij maakte zich in deze periode hard voor tests met autonome auto’s en platooning met trucks”, aldus het comité van aanbeveling. Ook het programma Beter Benutten, voor het beter inzetten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter maken, trok aandacht van het aanbevelingscomité.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer. Onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft en het Swov wonnen de prijs al eens. De vorige editie kreeg Wim van der Leegte van VDL het wiel mee naar huis. Toen reikte Schultz van Haegen de prijs uit.

Comité

Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties. Naast RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck hebben in de jury zitting Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) en Bertho Eckhardt (bondsvoorzitter Bovag).

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Gouden RAI Wiel 2018 voor Schultz van Haegen | Automotive Online

Gouden RAI Wiel 2018 voor Schultz van Haegen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Schultz van Haegen ontving de prijs uit handen van Steven van Eijck. (Foto: RAI Vereniging)

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2018 ontvangen voor haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning, zowel in Nederland als Europa.

Tests met autonome auto’s en trucks

Melanie Schultz was gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) minister van IenM. “Zij maakte zich in deze periode hard voor tests met autonome auto’s en platooning met trucks”, aldus het comité van aanbeveling. Ook het programma Beter Benutten, voor het beter inzetten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter maken, trok aandacht van het aanbevelingscomité.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer. Onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft en het Swov wonnen de prijs al eens. De vorige editie kreeg Wim van der Leegte van VDL het wiel mee naar huis. Toen reikte Schultz van Haegen de prijs uit.

Comité

Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties. Naast RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck hebben in de jury zitting Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) en Bertho Eckhardt (bondsvoorzitter Bovag).

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.