RDW stelt Europese typegoedkeuring-database open

Redactie Redactie
• Laatste update:

RDW is naar eigen zeggen de eerste Europese goedkeuringsautoriteit die inzage geeft in typegoedkeuringsgegevens. “Hiermee heeft Nederland de meest complete database van typegoedkeuringen in Europa”, licht Bert de Rooij, RDW-manager ETR & Ontheffingen, toe.

Fouten voorkomen
“De data zijn interessant voor beleidsmakers in andere EU-landen, en onderzoeksinstituten. Verder kunnen er fouten worden voorkomen door CVO- (certificaat van oorsprong, red) en voertuiggegevens te vergelijken voordat het voertuig op kenteken wordt gezet. Ook is het bijvoorbeeld nuttig ter ondersteuning bij het maken van nieuwe regelgeving”, zegt De Rooij.

De vrije toegang tot de ETR-database stelt marktspelers in staat om op basis van betrouwbare voertuiggegevens nieuwe diensten te ontwikkelen. 

RDW en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben samen het initiatief genomen CVO-data vrij te geven. Dit in het kader van de afspraak om meer voertuigdata vrij te geven. Zo werd in 2012 onder andere ook het terugroepregister gestart.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

RDW stelt Europese typegoedkeuring-database open | Automotive Online

RDW stelt Europese typegoedkeuring-database open

Redactie Redactie
• Laatste update:

RDW is naar eigen zeggen de eerste Europese goedkeuringsautoriteit die inzage geeft in typegoedkeuringsgegevens. “Hiermee heeft Nederland de meest complete database van typegoedkeuringen in Europa”, licht Bert de Rooij, RDW-manager ETR & Ontheffingen, toe.

Fouten voorkomen
“De data zijn interessant voor beleidsmakers in andere EU-landen, en onderzoeksinstituten. Verder kunnen er fouten worden voorkomen door CVO- (certificaat van oorsprong, red) en voertuiggegevens te vergelijken voordat het voertuig op kenteken wordt gezet. Ook is het bijvoorbeeld nuttig ter ondersteuning bij het maken van nieuwe regelgeving”, zegt De Rooij.

De vrije toegang tot de ETR-database stelt marktspelers in staat om op basis van betrouwbare voertuiggegevens nieuwe diensten te ontwikkelen. 

RDW en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben samen het initiatief genomen CVO-data vrij te geven. Dit in het kader van de afspraak om meer voertuigdata vrij te geven. Zo werd in 2012 onder andere ook het terugroepregister gestart.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.