Autobrief 2: halftarief mrb voor plug-ins verlengd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Tweede Kamer vandaag.

Een amendement zorgt ervoor dat plug-ins hun korting op de mbr ook in 2019 nog geldt. Het halftarief wordt een jaar later, in 2020, omgezet in een driekwartstarief. De Tweede Kamer beoogt dat plug-ins hierdoor aantrekkelijker worden als occasion, iets waar de autobranche al lang om vraagt.

Daarnaast geldt de aangekondigde bpm-verlaging van 12 procent over vier jaar niet voor de dieseltoeslagen. De bpm op een dieselauto bestaat uit twee delen: het CO2-afhankelijke tarief en de dieseltoeslag. Beide zouden tot en met 2020 met 12,2 procent dalen. De dieseltoeslag blijft nu buiten de daling. Daardoor komt er budgettaire ruimte om de CO2-afhankelijke tarieven sterker te laten dalen, namelijk met 14,7 procent.

Volgens AMD AUtomotive Fiscalisten wordt ook de bijtellingskorting voor plug-ins voor 2017 (in de eerste plannen 17% bijtelling) en 2018 (19%) afgeschaft, waardoor deze auto`s vanaf volgend jaar gelijk in de 22 procentscategorie komen te vallen. Er geldt na 2016 voor nieuwe auto’s alleen nog een verlaging (tot 4%) voor volledig elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autobrief 2: halftarief mrb voor plug-ins verlengd | Automotive Online

Autobrief 2: halftarief mrb voor plug-ins verlengd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Tweede Kamer vandaag.

Een amendement zorgt ervoor dat plug-ins hun korting op de mbr ook in 2019 nog geldt. Het halftarief wordt een jaar later, in 2020, omgezet in een driekwartstarief. De Tweede Kamer beoogt dat plug-ins hierdoor aantrekkelijker worden als occasion, iets waar de autobranche al lang om vraagt.

Daarnaast geldt de aangekondigde bpm-verlaging van 12 procent over vier jaar niet voor de dieseltoeslagen. De bpm op een dieselauto bestaat uit twee delen: het CO2-afhankelijke tarief en de dieseltoeslag. Beide zouden tot en met 2020 met 12,2 procent dalen. De dieseltoeslag blijft nu buiten de daling. Daardoor komt er budgettaire ruimte om de CO2-afhankelijke tarieven sterker te laten dalen, namelijk met 14,7 procent.

Volgens AMD AUtomotive Fiscalisten wordt ook de bijtellingskorting voor plug-ins voor 2017 (in de eerste plannen 17% bijtelling) en 2018 (19%) afgeschaft, waardoor deze auto`s vanaf volgend jaar gelijk in de 22 procentscategorie komen te vallen. Er geldt na 2016 voor nieuwe auto’s alleen nog een verlaging (tot 4%) voor volledig elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.