PvdA wil ban op verbrandingsmotor

Redactie Redactie
• Laatste update:

De PvdA wil af van fossiele brandstoffen en zegt dat daarvoor moet worden ingezet op groene stroom. Nederland kan daarin zelf voorzien door op de Noordzee een windmolenpark te bouwen, Gigapark 10, wat volgens de partij ook voor veel nieuwe banen zal zorgen. 

In de visie van de PvdA zijn auto’s met een verbrandingsmotor ‘de nieuwe sigaret’, en zijn deze in 2030 geheel uitgefaseerd. “Dat kan als we nu wetgeving introduceren die de overgang geleidelijk inzet”, zo staat te lezen in het pamflet

1 april
VVD-kamerlid Barbara Visser noemt het plan van de PvdA ‘irreëel’. De RAI Vereniging sluit zich daarbij aan en spreekt over een `vroege 1 april-grap`. “Het is overduidelijk een proefballon in de start van de verkiezingsstrijd”, zegt RAI Vereniging-woordvoerder Harald Bresser. “Het plan om over tien jaar alle acht miljoen auto`s elektrisch te laten rijden is ondoordacht en niet te realiseren. Denk alleen al aan de inrichting van de laadinfrastructuur voor al deze auto`s.”

Het plan van de PvdA strookt ook niet met het SER Energie-akkoord dat de partij heeft ondertekend, benadrukt Bresser. “In dit akkoord staan langjarige plannen over hoe om te gaan met verschillende brandstofsoorten.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.