Minister: Nederland als aanjager zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het tijdperk van de zelfrijdende auto is aangebroken. De ontwikkelingen op dit gebied zullen de relatie tussen bestuurder en voertuig de komende twintig jaar meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar gebeurde. Ik wil dat we hier als Nederland niet alleen klaar voor zijn, maar internationaal ook voorop gaan lopen in deze innovatieve ontwikkeling”, schrijft Schultz in de brief. Ze verwacht dat de komst van de zelfrijdende auto de doorstroming op de Nederlandse wegen zal verbeteren en CO2-uitstoot van auto`s zal verminderen.

Wetswijziging
Om testritten met zelfrijdende auto’s op de openbare weg mogelijk te maken, moet er een wetswijziging worden doorgevoerd. De minister wil hier begin 2015 een voorstel voor naar de Tweede Kamer sturen. Verder wil ze met de Nederlandse autobranche, kennisinstellingen en auto- en truckfabrikanten een internationaal netwerk opzetten dat de verdere ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen mogelijk moet maken.

In Automotive Management 6 staat een artikel over de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en hoe patenten en regelgeving dit proces vertragen. Abonnees kunnen het artikel online lezen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Minister: Nederland als aanjager zelfrijdende auto | Automotive Online

Minister: Nederland als aanjager zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het tijdperk van de zelfrijdende auto is aangebroken. De ontwikkelingen op dit gebied zullen de relatie tussen bestuurder en voertuig de komende twintig jaar meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar gebeurde. Ik wil dat we hier als Nederland niet alleen klaar voor zijn, maar internationaal ook voorop gaan lopen in deze innovatieve ontwikkeling”, schrijft Schultz in de brief. Ze verwacht dat de komst van de zelfrijdende auto de doorstroming op de Nederlandse wegen zal verbeteren en CO2-uitstoot van auto`s zal verminderen.

Wetswijziging
Om testritten met zelfrijdende auto’s op de openbare weg mogelijk te maken, moet er een wetswijziging worden doorgevoerd. De minister wil hier begin 2015 een voorstel voor naar de Tweede Kamer sturen. Verder wil ze met de Nederlandse autobranche, kennisinstellingen en auto- en truckfabrikanten een internationaal netwerk opzetten dat de verdere ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen mogelijk moet maken.

In Automotive Management 6 staat een artikel over de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en hoe patenten en regelgeving dit proces vertragen. Abonnees kunnen het artikel online lezen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.