Begrotingsakkoord: bpm gaat omhoog vanaf 2015

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het kabinet stuurde vanavond een brief aan de Tweede Kamer dat er een akkoord is bereikt over de begroting. Er is sprake van ruim 1 miljard lastenverlichting in 2014 en 1,5 miljard structureel, zo meldt Nu.nl op basis van het akkoord. Volgens het kabinet maken de afspraken “het mogelijk de gezamenlijke ambities te realiseren voor economische groei en werkgelegenheid, solide overheidsfinanciën en een evenwichtige inkomensverdeling”.

BPM en mrb omhoog
Er worden 50.000 extra banen gecreëerd, ook de koopkracht gaat er op vooruit. Voor de autobrache zijn de druiven echter zuur: de lastenverlichting enerzijds wordt onder meer gecompenseerd door hogere autobelastingen. De verhoogde bpm vanaf 2015 moet 200 miljoen euro extra in het laatje brengen, daarnaast moet er nog eens 250 miljoen euro extra via de mrb binnenkomen.

Lees hier de begrotingsbrief aan de Tweede Kamer. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.