Demonstratie tegen sluiting Nedcar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemers willen dat de Nederlandse politiek meer druk uitoefent op eigenaar Mitsubishi. Die heeft laten weten dat het de autoproductie vanwege de teruglopende vraag nog dit jaar terughaalt naar Japan en Thailand.

Veel demonstranten zijn per bus naar Den Haag gereisd, maar een deel kwam met ruim honderd Outlanders en Colts, de modellen die nu nog in Born worden gebouwd.

Geen subsidie
Op het Malieveld sprak Minister Verhagen van Economische Zaken de demonstranten toe. Hij vindt dat Mitsubishi voor een goed sociaal plan moet zorgen. Volgende week gaat hij naar Japan om met de directie te praten.

In een opiniestuk in De Volkskrant schreef hij vandaag dat de Nederlandse regering weliswaar moet opkomen voor productiebedrijven zoals Nedcar, maar niet met subsidie. Wie daar toch voor pleit, negeert de lessen uit de jaren ’70 en ’80, aldus Verhagen.

Vanavond discussieert de Tweede Kamer over de sluiting van Nedcar. Circa 300 van de 1.500 werknemers van NedCar zijn afkomstig uit België.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Demonstratie tegen sluiting Nedcar | Automotive Online

Demonstratie tegen sluiting Nedcar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemers willen dat de Nederlandse politiek meer druk uitoefent op eigenaar Mitsubishi. Die heeft laten weten dat het de autoproductie vanwege de teruglopende vraag nog dit jaar terughaalt naar Japan en Thailand.

Veel demonstranten zijn per bus naar Den Haag gereisd, maar een deel kwam met ruim honderd Outlanders en Colts, de modellen die nu nog in Born worden gebouwd.

Geen subsidie
Op het Malieveld sprak Minister Verhagen van Economische Zaken de demonstranten toe. Hij vindt dat Mitsubishi voor een goed sociaal plan moet zorgen. Volgende week gaat hij naar Japan om met de directie te praten.

In een opiniestuk in De Volkskrant schreef hij vandaag dat de Nederlandse regering weliswaar moet opkomen voor productiebedrijven zoals Nedcar, maar niet met subsidie. Wie daar toch voor pleit, negeert de lessen uit de jaren ’70 en ’80, aldus Verhagen.

Vanavond discussieert de Tweede Kamer over de sluiting van Nedcar. Circa 300 van de 1.500 werknemers van NedCar zijn afkomstig uit België.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.