Vavdz: Bijtellingalert tegen hogere bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Vereniging gaf eerder dit jaar al aan de nieuwe wetgeving te complex te vinden.

Volgens Vavdz moeten leaserijders goed opletten. “De nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn. Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting”, aldus voorzitter Martin Huisman.

Volgens Huisman kan het straks in sommige gevallen het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen. “Verder is het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe bestellen in een aantal gevallen ineens ook erg aantrekkelijk geworden.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Vavdz: Bijtellingalert tegen hogere bijtelling | Automotive Online

Vavdz: Bijtellingalert tegen hogere bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Vereniging gaf eerder dit jaar al aan de nieuwe wetgeving te complex te vinden.

Volgens Vavdz moeten leaserijders goed opletten. “De nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn. Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting”, aldus voorzitter Martin Huisman.

Volgens Huisman kan het straks in sommige gevallen het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen. “Verder is het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe bestellen in een aantal gevallen ineens ook erg aantrekkelijk geworden.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.