Peugeot Nederland: EU-boete van 49,5 miljoen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Haar directoraat heeft de aanklacht gegrond op bewijs uit de jaren 1997 tot 2003. Nederland kent door zijn (hoge) BPM tamelijk lage voor-belastingprijzen, waardoor het voor buitenlanders interessant is een Nederlandse auto te kopen. Om de dealers in andere landen te beschermen, verbood Peugeot Nederlandse dealers om auto’s te verkopen aan mensen uit andere EU-landen. In een reactie stelt Peugeot Nederland dat niet-ingezetene klanten nooit een strobreed in de weg is gelegd; wie als niet-ingezetene een Peugeot wilde kopen heeft de auto ook geleverd gekregen, zo stelt Peugeot Nederland. De beslissing van mevrouw Kroes wordt thans “zorgvuldig bestudeerd”, er wordt bezien of men nog in hoger beroep gaat

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.