Amsterdam investeert 2,5 ton in deelauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het geld wordt gebruikt om autodeelorganisaties tegemoet te komen in de kosten voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen voor deelauto`s. Verder worden inwoners gestimuleerd hun parkeervergunning in te leveren door ze in ruil hiervoor een tegoed voor een autodeelabonnement aan te bieden. Met dit initiatief moet de stad schoner en bereikbaarder worden, en de luchtkwaliteit verbeteren.
Herrema maakte het initiatief vanmiddag bekend tijdens de afsluiting van de Tender Autodelen? Doen!. Voor deze tender hebben vijf autodeelorganisaties concrete plannen ingediend om in Nederland een breder draagvlak voor autodelen te creëren. Stichting Duurzame Ontwikkeling en Natuurbehoud (DOEN) stelde 500.000 euro ter beschikking voor de uitvoering van het beste plan. Het geld werd verdeeld onder twee winnende bedrijven, 400.000 euro gaat naar Greenwheels en 100.000 naar Wheels4all. De andere deelnemers aan de tender waren KAV Connectcar, Mobility Mixx en Drive Carsharing.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.