Financiën: primair doel is geld binnenhalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat de belastingen primair zijn bedoeld om geld binnen te halen”, zegt de woordvoerder van Staatssecretaris De Jager. Het gaat daarbij om 250 miljoen euro. “Eventuele vergroening van het wagenpark was een neveneffect. We zien daarom geen reden de maatregelen aan te passen.”
De verkeersgerelateerde CO2-emissies in 2020 nemen volgens het rapport van het Milieu en Natuurplanbureau (MNP) met maximaal 1% af, de nationale CO2-emissies in 2020 met maximaal 0,2%. “Het effect van het belastingplan op de CO2-emissies is daarmee gering”, aldus het bureau. "Het wordt eens te meer duidelijk dat er sprake is van ordinaire geldklopperij", zegt Peter Janssen, directeur van de RAI Vereniging. "Iets wat wij in onze `Stop Bos`-campagne ook al aangeven. Wij zijn samen met Bovag bezig met alternatieve maatregelen die wél effect hebben op het milieu. Denk aan een sloopregeling. We zijn daarover in overleg met het ministerie."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.