Kabinet: al in 2008 apk naar 4-2-2-1

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe apk-frequentie moet in 2008 al ingaan, de keuringsfrequentie voor diesels en lpg-auto’s blijft op 3-1-1. Bovag, RAI en Veilig Verkeer Nederland zijn teleurgesteld over de plannen van het kabinet. Volgens de brancheorganisaties wordt een op de vijf benzineauto’s bij de apk in het vijfde jaar afgekeurd. Volgens de nieuwe apk-frequentie zouden deze auto’s een jaar langer kunnen doorrijden met gladde banden en andere gebreken. De nieuwe apk-frequentie is door het kabinet aanvaard, maar moet nu nog door de Tweede Kamer worden beoordeeld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kabinet: al in 2008 apk naar 4-2-2-1 | Automotive Online

Kabinet: al in 2008 apk naar 4-2-2-1

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe apk-frequentie moet in 2008 al ingaan, de keuringsfrequentie voor diesels en lpg-auto’s blijft op 3-1-1. Bovag, RAI en Veilig Verkeer Nederland zijn teleurgesteld over de plannen van het kabinet. Volgens de brancheorganisaties wordt een op de vijf benzineauto’s bij de apk in het vijfde jaar afgekeurd. Volgens de nieuwe apk-frequentie zouden deze auto’s een jaar langer kunnen doorrijden met gladde banden en andere gebreken. De nieuwe apk-frequentie is door het kabinet aanvaard, maar moet nu nog door de Tweede Kamer worden beoordeeld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.