ANWB: beloon Euro V-modellen en zuinige leaseauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bond steunt verder de oproep van veel leasemaatschappijen om een meer gedifferentieerde bijtelling naar rato van de CO2-uitstoot van een auto; dus een lagere bijtelling voor auto`s met een A-, B- of C-label. De ANWB maak zich het meeste zorgen over de diverse bpm-verhogingen. “Deze zijn in regelrechte tegenspraak met de toezegging van eerdere kabinetten dat de vaste lasten voor automobilisten zouden worden afgeschaft bij de invoering van de kilometerbeprijzing”, zegt de Bond. “Hierdoor wordt de toch al lastige invoering van de kilometerheffing verder bemoeilijkt. Dit terwijl er een historisch akkoord ligt.” De ANWB heeft eerder besloten niet mee te doen aan de StopBos.nl-campagne van rijdend Nederland, omdat de toon haar niet bevalt: er wordt te veel op de man gespeeld, vindt de bond.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ANWB: beloon Euro V-modellen en zuinige leaseauto’s | Automotive Online

ANWB: beloon Euro V-modellen en zuinige leaseauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bond steunt verder de oproep van veel leasemaatschappijen om een meer gedifferentieerde bijtelling naar rato van de CO2-uitstoot van een auto; dus een lagere bijtelling voor auto`s met een A-, B- of C-label. De ANWB maak zich het meeste zorgen over de diverse bpm-verhogingen. “Deze zijn in regelrechte tegenspraak met de toezegging van eerdere kabinetten dat de vaste lasten voor automobilisten zouden worden afgeschaft bij de invoering van de kilometerbeprijzing”, zegt de Bond. “Hierdoor wordt de toch al lastige invoering van de kilometerheffing verder bemoeilijkt. Dit terwijl er een historisch akkoord ligt.” De ANWB heeft eerder besloten niet mee te doen aan de StopBos.nl-campagne van rijdend Nederland, omdat de toon haar niet bevalt: er wordt te veel op de man gespeeld, vindt de bond.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.