Sixt integreert Benelux in EU-organisatie, exit Van den Boom

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Karen van den Boom verlaat Sixt. (Foto: Cindy Bakker)

Autoverhuurder Sixt integreert zijn Benelux-divisie in de Europese organisatie. Dat meldt het bedrijf zojuist. Jean Philippe Doyen zal deze organisatie leiden. Doyen werkt al 13 jaar bij Sixt en is momenteel president van de Zuid-Europese divisie, bestaande uit Frankrijk, Italië en Monaco. 

Het bedrijf zegt het besluit te hebben genomen omdat “recente marktontwikkelingen vragen om een meer internationale aanpak”. Het bedrijf verwacht door deze regionale structuur zijn marktpositie in de Benelux te verbeteren “in een periode die wordt gekenmerkt door post-corona herstel en door mogelijke beperkingen in de vlootvoorziening”. Hiermee wordt het chiptekort bedoeld, die zorgt voor schaarste aan nieuwe auto’s.

Goed overleg

Karen van den Boom, die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de Benelux-organisatie, zal het bedrijf verlaten. Het bedrijf meldt dat dit in goed overleg gebeurt.

Vorig jaar liet ook concurrent Hertz de functie van managing director Benelux al vallen, nadat Henk van den Helder met pensioen ging.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Sixt integreert Benelux in EU-organisatie, exit Van den Boom | Automotive Online

Sixt integreert Benelux in EU-organisatie, exit Van den Boom

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Karen van den Boom verlaat Sixt. (Foto: Cindy Bakker)

Autoverhuurder Sixt integreert zijn Benelux-divisie in de Europese organisatie. Dat meldt het bedrijf zojuist. Jean Philippe Doyen zal deze organisatie leiden. Doyen werkt al 13 jaar bij Sixt en is momenteel president van de Zuid-Europese divisie, bestaande uit Frankrijk, Italië en Monaco. 

Het bedrijf zegt het besluit te hebben genomen omdat “recente marktontwikkelingen vragen om een meer internationale aanpak”. Het bedrijf verwacht door deze regionale structuur zijn marktpositie in de Benelux te verbeteren “in een periode die wordt gekenmerkt door post-corona herstel en door mogelijke beperkingen in de vlootvoorziening”. Hiermee wordt het chiptekort bedoeld, die zorgt voor schaarste aan nieuwe auto’s.

Goed overleg

Karen van den Boom, die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de Benelux-organisatie, zal het bedrijf verlaten. Het bedrijf meldt dat dit in goed overleg gebeurt.

Vorig jaar liet ook concurrent Hertz de functie van managing director Benelux al vallen, nadat Henk van den Helder met pensioen ging.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.