Nieuwe Post | Olivier Peijs (Solera) trekt er graag op uit

Redactie Redactie
• Laatste update:
Olivier Peijs (Beeld: Solera)

Hoe ontspan je na een lange dag werken?

“Ik heb een gezin met 2 dochters, Anna en Floor, en zij zorgen voor de nodige ontspanning. Dat doen zij met de verhalen die zij mee naar huis brengen over van alles wat zij tijdens een dag meemaken. Hun ervaringen plaatsen mijn werkdag en ervaringen in perspectief. Ook het werk van mijn vrouw als arts in een verpleeghuis zorgt voor een wijdere blik. Als gezin trekken wij er daarnaast graag op uit. Dit jaar ging mijn oudste dochter voor het eerst niet mee op vakantie naar onze favoriete bestemming in de Franse Alpen.”

Dus jij bent fervent wintersporter?

“Niet alleen ’s winters. Wij proberen twee keer per jaar te gaan skiën in Montgenèvre  dat vlakbij Italië ligt. En zomers gaan wij er ook graag naar toe. Toevallig heeft het dorpje de meeste zonuren van Frankrijk. Het grappige is dat de familie Agnelli, eigenaren van autofabrikant Fiat, de Italiaanse kant van het skigebied vroeger in bezit had. Dankzij de gedeelde grens is er daarnaast ook sprake van een Italiaans-Franse keuken wat een mooie combinatie is. Naast het wintersporten ga ik elke vrijdagavond dubbelen bij tennisvereniging De Helster in Elst.”

Kun je goed thuiswerken?

“Ik werk vanuit huis waar mijn kantoor uitzicht op de tuin heeft. Geregeld onderbreek ik mijn werk voor een rondje door mijn tuin van 12 duizend m2. Dat doe ik om mijn gedachten te verzetten en om tunnelvisie te voorkomen. De tuin, die wordt onderhouden door mijn schoonvader, hebben wij recent overgenomen van mijn schoonouders in Didam. Hiervoor woonden wij 15 jaar in Elst. Maar wij zijn vanwege het mantelzorgen voor mijn schoonouders dichterbij hen gaan wonen. Hierbij is het belangrijk dat je vooraf goede afspraken met elkaar maakt over de gezamenlijke wensen en taken die verricht moeten worden. En daardoor goed voor ogen hebt welke zorg je op termijn in moet kopen.”

Wanneer kom je tot rust?

“In de auto luister ik graag naar Radio 10. Het radioprogramma van Gerard Ekdom, Ekdom in de morgen, vind ik fantastisch. Hij is een taalvirtuoos en weet zijn liefde voor muziek goed over te brengen. En het leuke is dat er op deze zender zowel muziek van Charles Aznavour als dj Tiësto gedraaid wordt. Zodoende herken ik af en toe de muziek op de playlist van mijn jongste dochter als we een gezamenlijke rit naar de bergen maken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe Post | Olivier Peijs (Solera) trekt er graag op uit | Automotive Online

Nieuwe Post | Olivier Peijs (Solera) trekt er graag op uit

Redactie Redactie
• Laatste update:
Olivier Peijs (Beeld: Solera)

Hoe ontspan je na een lange dag werken?

“Ik heb een gezin met 2 dochters, Anna en Floor, en zij zorgen voor de nodige ontspanning. Dat doen zij met de verhalen die zij mee naar huis brengen over van alles wat zij tijdens een dag meemaken. Hun ervaringen plaatsen mijn werkdag en ervaringen in perspectief. Ook het werk van mijn vrouw als arts in een verpleeghuis zorgt voor een wijdere blik. Als gezin trekken wij er daarnaast graag op uit. Dit jaar ging mijn oudste dochter voor het eerst niet mee op vakantie naar onze favoriete bestemming in de Franse Alpen.”

Dus jij bent fervent wintersporter?

“Niet alleen ’s winters. Wij proberen twee keer per jaar te gaan skiën in Montgenèvre  dat vlakbij Italië ligt. En zomers gaan wij er ook graag naar toe. Toevallig heeft het dorpje de meeste zonuren van Frankrijk. Het grappige is dat de familie Agnelli, eigenaren van autofabrikant Fiat, de Italiaanse kant van het skigebied vroeger in bezit had. Dankzij de gedeelde grens is er daarnaast ook sprake van een Italiaans-Franse keuken wat een mooie combinatie is. Naast het wintersporten ga ik elke vrijdagavond dubbelen bij tennisvereniging De Helster in Elst.”

Kun je goed thuiswerken?

“Ik werk vanuit huis waar mijn kantoor uitzicht op de tuin heeft. Geregeld onderbreek ik mijn werk voor een rondje door mijn tuin van 12 duizend m2. Dat doe ik om mijn gedachten te verzetten en om tunnelvisie te voorkomen. De tuin, die wordt onderhouden door mijn schoonvader, hebben wij recent overgenomen van mijn schoonouders in Didam. Hiervoor woonden wij 15 jaar in Elst. Maar wij zijn vanwege het mantelzorgen voor mijn schoonouders dichterbij hen gaan wonen. Hierbij is het belangrijk dat je vooraf goede afspraken met elkaar maakt over de gezamenlijke wensen en taken die verricht moeten worden. En daardoor goed voor ogen hebt welke zorg je op termijn in moet kopen.”

Wanneer kom je tot rust?

“In de auto luister ik graag naar Radio 10. Het radioprogramma van Gerard Ekdom, Ekdom in de morgen, vind ik fantastisch. Hij is een taalvirtuoos en weet zijn liefde voor muziek goed over te brengen. En het leuke is dat er op deze zender zowel muziek van Charles Aznavour als dj Tiësto gedraaid wordt. Zodoende herken ik af en toe de muziek op de playlist van mijn jongste dochter als we een gezamenlijke rit naar de bergen maken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.