Nieuwe post | Esther Slootman: ‘Privé en werk mogen best door elkaar lopen’

Nieuwe post • Esther Slootman (47) is 1 oktober gestart als nieuwe head of sales en lid van het management team van Autohopper, een franchisegever in de autoverhuurbranche. Een functie die speciaal voor haar is gecreëerd, aangezien zij de eerste is die deze functie bekleedt bij Autohopper. Voorheen vervulde Slootman commerciële functies bij Sixt en Avis. Slootman is getrouwd en heeft drie kinderen: een zoon van 20, dochter van 17 en een zoon van 14 jaar oud.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Beeld: Autohopper

Hoe voelt het om de eerste head of sales van het bedrijf te zijn?

“Dat is ontzettend leuk. Vanwege mijn carrière kende ik Autohopper al enige jaren, maar ik ben gevraagd om de zakelijke markt verder op te bouwen. Daar liggen nog genoeg kansen, omdat het bedrijf een lokale speler is in een mobiliteitsmarkt die erg in beweging is. Hun kracht ligt nu vooral in de particuliere markt.”

Past u binnen het bedrijfsprofiel?

“Ik ben een no-nonsense figuur en pas daardoor juist bij het bedrijf, dat zich kenmerkt door de platte organisatie en korte lijnen. Dat laatste is fijn, omdat ik vooral moet bouwen binnen het bedrijf. Dan moet je denken aan nieuwe sales processen, competitive pricing, een degelijk crm-systeem bouwen en het professionaliseren van de website. Ik krijg er veel energie van dat ik dat grotendeels mag opzetten.”

Heeft u wel tijd voor hobby’s?

“Ik heb het eigenlijk te druk voor hobby’s, maar ik wandel graag met onze hond. Dat is een Jack Russel, die is dus zeer energiek. Hij moet dan ook meerdere keren per dag worden uitgelaten. De kinderen helpen daarbij graag.”

Wat is voor u een ideale avond?

“Gezellig met de kinderen in huis. Daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij en qua muziek heb ik een hele brede smaak. Wat muziekstijl betreft ben ik een kind van de jaren negentig, dus er staan vaak nummers uit die tijd bij ons op, maar ik zing net zo goed mee met de muziek van rapper Snelle.”

Hoe sluit u de week doorgaans af?

“Met drie kinderen is er altijd wel een wedstrijd te zien. Dus op zaterdag ben ik te vinden in de buurt van de sportvelden waar mijn zoons voetballen en mijn dochter hockeyt. Toch gebeurt het wel eens dat ik in het weekend even aan het werk ben. Privé en werk lopen bij mij altijd door elkaar heen en dat is ook helemaal niet erg.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Nieuwe post | Esther Slootman: ‘Privé en werk mogen best door elkaar lopen’ | Automotive Online

Nieuwe post | Esther Slootman: ‘Privé en werk mogen best door elkaar lopen’

Nieuwe post • Esther Slootman (47) is 1 oktober gestart als nieuwe head of sales en lid van het management team van Autohopper, een franchisegever in de autoverhuurbranche. Een functie die speciaal voor haar is gecreëerd, aangezien zij de eerste is die deze functie bekleedt bij Autohopper. Voorheen vervulde Slootman commerciële functies bij Sixt en Avis. Slootman is getrouwd en heeft drie kinderen: een zoon van 20, dochter van 17 en een zoon van 14 jaar oud.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Beeld: Autohopper

Hoe voelt het om de eerste head of sales van het bedrijf te zijn?

“Dat is ontzettend leuk. Vanwege mijn carrière kende ik Autohopper al enige jaren, maar ik ben gevraagd om de zakelijke markt verder op te bouwen. Daar liggen nog genoeg kansen, omdat het bedrijf een lokale speler is in een mobiliteitsmarkt die erg in beweging is. Hun kracht ligt nu vooral in de particuliere markt.”

Past u binnen het bedrijfsprofiel?

“Ik ben een no-nonsense figuur en pas daardoor juist bij het bedrijf, dat zich kenmerkt door de platte organisatie en korte lijnen. Dat laatste is fijn, omdat ik vooral moet bouwen binnen het bedrijf. Dan moet je denken aan nieuwe sales processen, competitive pricing, een degelijk crm-systeem bouwen en het professionaliseren van de website. Ik krijg er veel energie van dat ik dat grotendeels mag opzetten.”

Heeft u wel tijd voor hobby’s?

“Ik heb het eigenlijk te druk voor hobby’s, maar ik wandel graag met onze hond. Dat is een Jack Russel, die is dus zeer energiek. Hij moet dan ook meerdere keren per dag worden uitgelaten. De kinderen helpen daarbij graag.”

Wat is voor u een ideale avond?

“Gezellig met de kinderen in huis. Daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij en qua muziek heb ik een hele brede smaak. Wat muziekstijl betreft ben ik een kind van de jaren negentig, dus er staan vaak nummers uit die tijd bij ons op, maar ik zing net zo goed mee met de muziek van rapper Snelle.”

Hoe sluit u de week doorgaans af?

“Met drie kinderen is er altijd wel een wedstrijd te zien. Dus op zaterdag ben ik te vinden in de buurt van de sportvelden waar mijn zoons voetballen en mijn dochter hockeyt. Toch gebeurt het wel eens dat ik in het weekend even aan het werk ben. Privé en werk lopen bij mij altijd door elkaar heen en dat is ook helemaal niet erg.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.