Van Zanten (ex-Van Mossel) begint voor zichzelf: ‘Hard ontspannen is noodzakelijk’

Nieuwe post • Huibert van Zanten (45) begon op 1 augustus als partner bij trainingsbureau In Serious Business. Hij werkte 25 jaar als directeur aftersales bij Van Mossel VKV, maar het plan om voor zichzelf te beginnen, sluimerde al jaren in zijn hoofd. Van Zanten woont in Deil met zijn vrouw en twee kinderen (dochter van 17 en zoon van 15).
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Waarom wilt u na al die jaren in vaste dienst voor uzelf beginnen?

“Toen ik 16 jaar was zei ik al tegen mijn vader dat ik een eigen bedrijf wilde in de autobranche. Al snel ben ik bij Van Mossel VKV terecht gekomen. Daar kreeg ik alle kansen en mogelijkheden en heb ik er jarenlang met veel plezier gewerkt. Maar het idee om voor mezelf te beginnen, zat altijd al in mijn hoofd. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Ik werkte al samen met In Serious Business en ga de branche niet echt verlaten: want ik ga me richten op de aftersales van autobedrijven. Daar liggen nog veel uitdagingen.”

Welke lessen en ervaring neemt u mee in uw werk?

“In deze gehaaste tijd is het belangrijk om goed in balans te blijven. Van hard werken krijg je niks, maar hard ontspannen is noodzakelijk. Ik ben ervan overtuigd dat aandacht mensen laat groeien. Het maakt ze blijer en beter en dat komt ook het bedrijf ten goede.
Medewerkers kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. Ik vind het mooi om ze daarin te coachen en ze boven zichzelf te laten uitstijgen.”

Wat doet u zelf om te ontspannen na uw werk?

“Ik kan mijn werk aardig goed loslaten. In mijn vrije tijd wandel ik samen met mijn vrouw graag en veel met de hond. En ik heb een BMW oldtimer waar ik graag mee rond tour. Om in goede conditie te blijven ga ik elke week naar het zwembad. Niet om een beetje rond te dobberen, maar om serieus te borst-crawlen in baan 4, de snelle baan. Dat vind ik heerlijk.”

Wat doet u het liefste op vakantie?

“Ik ga bij voorkeur naar een heel rustige plek, zonder wifi, televisie en telefoon. Back to basic en genieten van de eenvoudige dingen van het leven. Alles in een rustig tempo: genieten van de natuur en lekker eten en drinken. We gaan graag naar Frankrijk en zijn nu net anderhalve week naar de Dordogne geweest.”

Welke mensen volgt u met bewondering?

“Ik vind het heel knap hoe Max Verstappen zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Van een verbeten, fanatiek jongetje die ruzie en stampij maakte tot een volwassen, gedreven jongeman die na afloop van de race rustig de pers te woord staat. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit. Die focus en mentaliteit spreekt me aan. Dat is ook de instelling van ondernemers: altijd willen winnen. Fascinerend vind ik dat.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Van Zanten (ex-Van Mossel) begint voor zichzelf: ‘Hard ontspannen is noodzakelijk’ | Automotive Online

Van Zanten (ex-Van Mossel) begint voor zichzelf: ‘Hard ontspannen is noodzakelijk’

Nieuwe post • Huibert van Zanten (45) begon op 1 augustus als partner bij trainingsbureau In Serious Business. Hij werkte 25 jaar als directeur aftersales bij Van Mossel VKV, maar het plan om voor zichzelf te beginnen, sluimerde al jaren in zijn hoofd. Van Zanten woont in Deil met zijn vrouw en twee kinderen (dochter van 17 en zoon van 15).
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Waarom wilt u na al die jaren in vaste dienst voor uzelf beginnen?

“Toen ik 16 jaar was zei ik al tegen mijn vader dat ik een eigen bedrijf wilde in de autobranche. Al snel ben ik bij Van Mossel VKV terecht gekomen. Daar kreeg ik alle kansen en mogelijkheden en heb ik er jarenlang met veel plezier gewerkt. Maar het idee om voor mezelf te beginnen, zat altijd al in mijn hoofd. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Ik werkte al samen met In Serious Business en ga de branche niet echt verlaten: want ik ga me richten op de aftersales van autobedrijven. Daar liggen nog veel uitdagingen.”

Welke lessen en ervaring neemt u mee in uw werk?

“In deze gehaaste tijd is het belangrijk om goed in balans te blijven. Van hard werken krijg je niks, maar hard ontspannen is noodzakelijk. Ik ben ervan overtuigd dat aandacht mensen laat groeien. Het maakt ze blijer en beter en dat komt ook het bedrijf ten goede.
Medewerkers kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. Ik vind het mooi om ze daarin te coachen en ze boven zichzelf te laten uitstijgen.”

Wat doet u zelf om te ontspannen na uw werk?

“Ik kan mijn werk aardig goed loslaten. In mijn vrije tijd wandel ik samen met mijn vrouw graag en veel met de hond. En ik heb een BMW oldtimer waar ik graag mee rond tour. Om in goede conditie te blijven ga ik elke week naar het zwembad. Niet om een beetje rond te dobberen, maar om serieus te borst-crawlen in baan 4, de snelle baan. Dat vind ik heerlijk.”

Wat doet u het liefste op vakantie?

“Ik ga bij voorkeur naar een heel rustige plek, zonder wifi, televisie en telefoon. Back to basic en genieten van de eenvoudige dingen van het leven. Alles in een rustig tempo: genieten van de natuur en lekker eten en drinken. We gaan graag naar Frankrijk en zijn nu net anderhalve week naar de Dordogne geweest.”

Welke mensen volgt u met bewondering?

“Ik vind het heel knap hoe Max Verstappen zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Van een verbeten, fanatiek jongetje die ruzie en stampij maakte tot een volwassen, gedreven jongeman die na afloop van de race rustig de pers te woord staat. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit. Die focus en mentaliteit spreekt me aan. Dat is ook de instelling van ondernemers: altijd willen winnen. Fascinerend vind ik dat.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.