Wensink trekt Jorus Vos (Mercedes Benelux) aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vos werkte vanaf 2011 voor Mercedes. (Foto: Mercedes)

Jorus Vos verruilt Mercedes-Benz Benelux voor dealerholding Wensink Automotive. Dat meldt het bedrijf vandaag. Vos was bij Mercedes managing director Vans voor de Benelux. Bij Wensink wordt hij chief business officer en treedt hij toe tot de groepsdirectie. Hij neemt de functie over van Hans van Eenennaam, die Vos zal begeleiden en tijdelijk directeur van de Mercedes-personenwagendivisie wordt. In die rol volgt hij Marcell van den Berg op, die terugkeert bij Broekhuis.

Vos heeft als primaire taak het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsproposities, zo gaat hij sturing geven aan de teams die verantwoordelijk zijn voor digitalisering en productontwikkeling. Laurens Stigter, ceo van Wensink Automotive, is trots op het aantrekken van Vos. “Met de komst van Jorus Vos maken we onze ambitie om verder te groeien kenbaar. Ook geven we invulling aan de toekomstige opvolging in ons directieteam.”

Lees hier een interview met Laurens Stigter. ‘ Innoveren, verbeteren en flexibiliseren begint bij de directie. Ik wil dat overbrengen.’

Vos was in het verleden werkzaam bij onder andere Renault en is vanaf 2007 in dienst van Mercedes-Benz Nederland waar hij districtsmanager en salesmanager Mercedes-Benz Cars is geweest. Vanaf 2011 bekleedde hij de functie van managing director Mercedes-Benz Vans waarbij hij in 2016 ook eindverantwoordelijk werd voor de Benelux.

Wensink staat op plek 8 in de Automotive Dealerholding Top 60

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Wensink trekt Jorus Vos (Mercedes Benelux) aan | Automotive Online

Wensink trekt Jorus Vos (Mercedes Benelux) aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vos werkte vanaf 2011 voor Mercedes. (Foto: Mercedes)

Jorus Vos verruilt Mercedes-Benz Benelux voor dealerholding Wensink Automotive. Dat meldt het bedrijf vandaag. Vos was bij Mercedes managing director Vans voor de Benelux. Bij Wensink wordt hij chief business officer en treedt hij toe tot de groepsdirectie. Hij neemt de functie over van Hans van Eenennaam, die Vos zal begeleiden en tijdelijk directeur van de Mercedes-personenwagendivisie wordt. In die rol volgt hij Marcell van den Berg op, die terugkeert bij Broekhuis.

Vos heeft als primaire taak het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsproposities, zo gaat hij sturing geven aan de teams die verantwoordelijk zijn voor digitalisering en productontwikkeling. Laurens Stigter, ceo van Wensink Automotive, is trots op het aantrekken van Vos. “Met de komst van Jorus Vos maken we onze ambitie om verder te groeien kenbaar. Ook geven we invulling aan de toekomstige opvolging in ons directieteam.”

Lees hier een interview met Laurens Stigter. ‘ Innoveren, verbeteren en flexibiliseren begint bij de directie. Ik wil dat overbrengen.’

Vos was in het verleden werkzaam bij onder andere Renault en is vanaf 2007 in dienst van Mercedes-Benz Nederland waar hij districtsmanager en salesmanager Mercedes-Benz Cars is geweest. Vanaf 2011 bekleedde hij de functie van managing director Mercedes-Benz Vans waarbij hij in 2016 ook eindverantwoordelijk werd voor de Benelux.

Wensink staat op plek 8 in de Automotive Dealerholding Top 60

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.