Nieuwe post | Sjoerd Knippings droom komt uit bij Kia

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
> 'Ik wilde autocoureur worden' (foto: Kia)

Een drukke baan, in combinatie met een groot en jong gezin. Hoe combineert u dat?

“Ik vind het belangrijk om mijn kinderen iedere dag te zien. Daarom heb ik mezelf als doel gesteld de kinderen twee keer per week naar school te brengen en ik probeer drie avonden in de week thuis te zijn, om ze naar te brengen. In praktijk lukt dat niet iedere week. In het weekend wordt dan ook veel tijd met het gezin doorgebracht: dat varieert van sport, tot de dierentuin en inmiddels is er ook interesse in muziekles. Daarnaast vinden mijn vrouw en ik het ook belangrijk om samen quality time te hebben. Dan komt onze oppas en gaan we samen bijvoorbeeld uit eten. Als er tijd over is voor mezelf, ga ik graag tennissen, golven, lezen of in de tuin werken. Dat werkt ook ontspannend voor me.”

Bent u ook een autoliefhebber?

“Absoluut, mijn opa heeft me toen ik nog geen drie jaar oud was alle automerken al geleerd. Ik ben ook bewust in de autobranche gaan werken.”

Wat wilde u vroeger worden?

“Autocoureur. Ik ben ook wel iemand die een binding moet hebben met het product dat hij verkoopt. Als bijbaan naast school werkte ik al als auto­poetser.”

U heeft bij Ford gewerkt en werkt nu al zes jaar bij Kia. Zijn er grote ­verschillen tussen een Amerikaans en een Koreaans merk?

“De cultuur verschilt enorm. Sinds ik hier werk reis ik gemiddeld twee keer per jaar naar Korea. De eerste keren is dat echt overweldigend. Seoul is een metropool, te groot om je als Nederlander een voorstelling bij te maken als je er niet bent geweest. De Koreaanse bedrijfscultuur is erg hiërarchisch. Maar Koreanen zijn ook een heel gastvrij.”

Waar moest u het meest aan wennen?

“In Nederland zijn we open en houden we van polderen. Dat werkt niet zo in Korea. Een order is soms gewoon een order, daar valt dan niet over te dis­cussiëren. Bij ons is het uitgangspunt bij een relatie vertrouwen, dat kun je behouden of beschadigen. In Korea moet je vertrouwen verdienen, het opbouwen van een goede relatie kost tijd. Ik vind het een erg interessante cultuur, waar we veel van kunnen leren.”

Reacties

  • J.C.M. Van de Ven

    tijdens je periode bij Ford gaf jij toen al aan, inmiddels een merk dat bijna hetzelfde scoort in de performance.
    Succes

Nieuwe post | Sjoerd Knippings droom komt uit bij Kia | Automotive Online

Nieuwe post | Sjoerd Knippings droom komt uit bij Kia

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
> 'Ik wilde autocoureur worden' (foto: Kia)

Een drukke baan, in combinatie met een groot en jong gezin. Hoe combineert u dat?

“Ik vind het belangrijk om mijn kinderen iedere dag te zien. Daarom heb ik mezelf als doel gesteld de kinderen twee keer per week naar school te brengen en ik probeer drie avonden in de week thuis te zijn, om ze naar te brengen. In praktijk lukt dat niet iedere week. In het weekend wordt dan ook veel tijd met het gezin doorgebracht: dat varieert van sport, tot de dierentuin en inmiddels is er ook interesse in muziekles. Daarnaast vinden mijn vrouw en ik het ook belangrijk om samen quality time te hebben. Dan komt onze oppas en gaan we samen bijvoorbeeld uit eten. Als er tijd over is voor mezelf, ga ik graag tennissen, golven, lezen of in de tuin werken. Dat werkt ook ontspannend voor me.”

Bent u ook een autoliefhebber?

“Absoluut, mijn opa heeft me toen ik nog geen drie jaar oud was alle automerken al geleerd. Ik ben ook bewust in de autobranche gaan werken.”

Wat wilde u vroeger worden?

“Autocoureur. Ik ben ook wel iemand die een binding moet hebben met het product dat hij verkoopt. Als bijbaan naast school werkte ik al als auto­poetser.”

U heeft bij Ford gewerkt en werkt nu al zes jaar bij Kia. Zijn er grote ­verschillen tussen een Amerikaans en een Koreaans merk?

“De cultuur verschilt enorm. Sinds ik hier werk reis ik gemiddeld twee keer per jaar naar Korea. De eerste keren is dat echt overweldigend. Seoul is een metropool, te groot om je als Nederlander een voorstelling bij te maken als je er niet bent geweest. De Koreaanse bedrijfscultuur is erg hiërarchisch. Maar Koreanen zijn ook een heel gastvrij.”

Waar moest u het meest aan wennen?

“In Nederland zijn we open en houden we van polderen. Dat werkt niet zo in Korea. Een order is soms gewoon een order, daar valt dan niet over te dis­cussiëren. Bij ons is het uitgangspunt bij een relatie vertrouwen, dat kun je behouden of beschadigen. In Korea moet je vertrouwen verdienen, het opbouwen van een goede relatie kost tijd. Ik vind het een erg interessante cultuur, waar we veel van kunnen leren.”

Reacties

  • J.C.M. Van de Ven

    tijdens je periode bij Ford gaf jij toen al aan, inmiddels een merk dat bijna hetzelfde scoort in de performance.
    Succes