'Ik ben min of meer per toeval in de branche beland'

Nieuwe Post: Bram Versfelt

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Heeft u last van het ‘lege nest syndroom’ nu de kinderen het huis hebben verlaten?

Dat valt wel mee, want inmiddels zijn er twee kleindochters die regelmatig over de vloer komen. Mijn oudste dochter heeft een dochter van een jaar oud, en mijn zoon heeft een dochter van twee. Zij komen regelmatig langs, dan passen mijn vrouw en ik op. Onze kinderen willen af en toe ook wel een avondje weg en daar genieten wij op die manier ook van.

Had u van tevoren gedacht dat u kleinkinderen leuk zou vinden?

Niet dat het zó leuk zou zijn. Het is de beste quality time in je vrije tijd, ik geniet er enorm van. We hebben het hele huis ook weer ingericht met kinderbedjes, -flesjes, een commode, noem maar op. Ik heb kinderen wel altijd al leuk gevonden. Dat blijkt ook uit het feit dat ik al achttien jaar betrokken ben bij de scouting club in onze regio.

Wat doet u bij de scouting dan?

Inmiddels ben ik voorzitter van de groep en zijn mijn eigen kinderen allang weg bij de scouting. Het begon echter allemaal omdat mijn oudste dochter als kind bij de scouting wilde. Daar begon ik als activiteitenbegeleider en later penningmeester in het bestuur. Het is vrijwilligerswerk en dat geeft me veel voldoening.

Worden uw kleinkinderen ook lid van de scouting?

Zodra zij vijf zijn, de leeftijd waarop het begint, denk ik wel dat dat gaat gebeuren. Het is een heel sociale club, bovendien zijn ze bij scouting veel buiten in de natuur.

Gaan jullie ook nog met de kinderen op vakantie of dat niet meer?

Toevallig ben ik net met mijn vrouw en een bevriend stel van ons een week op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk. Maar eind juni gaan we een week naar Drenthe met het hele gezin, aanhang en dus ook de kleinkinderen. We hebben daar een huisje gehuurd. Overdag gaan we altijd wel wat doen, een stadje bezoeken bijvoorbeeld. Maar wat vooral belangrijk is, is dat we veel ontspannen en relaxen.

Ik ben helemaal onderaan begonnen met het poetsen en ontvetten van auto’s en heb mij vervolgens omhoog gewerkt.

Bram Versfelt

Werken uw kinderen ook in de autobranche?

Nee, dat niet. Mijn zoon is wel gek op auto’s, maar is niet in de branche beland. Ik ben zelf eigenlijk ook min of meer per toeval erin terecht gekomen.

Per toeval, hoe dan?

De zomer voordat ik in militaire dienst ging had ik een bijbaantje bij een autobedrijf in Rotterdam. Ik nam onder andere de telefoon aan, deed de slagboom open voor klanten en ontving ze vervolgens in de showroom. Na mijn dienstplicht hoorde de eigenaar van dat autobedrijf dat ik weer terug was en hij bood me een baan op de administratie aan. Op die leeftijd heb je geen zin om fulltime op een kantoor te zitten, maar ik ben wel bij hem aan de slag gegaan. Ik ben helemaal onderaan begonnen met het poetsen en ontvetten van auto’s en heb  mij vervolgens omhoog gewerkt. Ik heb daarbij alle lagen van het autobedrijf leren kennen en ik heb er nog iedere dag profijt van dat ik van alle kanten weet hoe een autobedrijf werkt.

Nieuwe Post: Bram Versfelt | Automotive Online
'Ik ben min of meer per toeval in de branche beland'

Nieuwe Post: Bram Versfelt

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Heeft u last van het ‘lege nest syndroom’ nu de kinderen het huis hebben verlaten?

Dat valt wel mee, want inmiddels zijn er twee kleindochters die regelmatig over de vloer komen. Mijn oudste dochter heeft een dochter van een jaar oud, en mijn zoon heeft een dochter van twee. Zij komen regelmatig langs, dan passen mijn vrouw en ik op. Onze kinderen willen af en toe ook wel een avondje weg en daar genieten wij op die manier ook van.

Had u van tevoren gedacht dat u kleinkinderen leuk zou vinden?

Niet dat het zó leuk zou zijn. Het is de beste quality time in je vrije tijd, ik geniet er enorm van. We hebben het hele huis ook weer ingericht met kinderbedjes, -flesjes, een commode, noem maar op. Ik heb kinderen wel altijd al leuk gevonden. Dat blijkt ook uit het feit dat ik al achttien jaar betrokken ben bij de scouting club in onze regio.

Wat doet u bij de scouting dan?

Inmiddels ben ik voorzitter van de groep en zijn mijn eigen kinderen allang weg bij de scouting. Het begon echter allemaal omdat mijn oudste dochter als kind bij de scouting wilde. Daar begon ik als activiteitenbegeleider en later penningmeester in het bestuur. Het is vrijwilligerswerk en dat geeft me veel voldoening.

Worden uw kleinkinderen ook lid van de scouting?

Zodra zij vijf zijn, de leeftijd waarop het begint, denk ik wel dat dat gaat gebeuren. Het is een heel sociale club, bovendien zijn ze bij scouting veel buiten in de natuur.

Gaan jullie ook nog met de kinderen op vakantie of dat niet meer?

Toevallig ben ik net met mijn vrouw en een bevriend stel van ons een week op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk. Maar eind juni gaan we een week naar Drenthe met het hele gezin, aanhang en dus ook de kleinkinderen. We hebben daar een huisje gehuurd. Overdag gaan we altijd wel wat doen, een stadje bezoeken bijvoorbeeld. Maar wat vooral belangrijk is, is dat we veel ontspannen en relaxen.

Ik ben helemaal onderaan begonnen met het poetsen en ontvetten van auto’s en heb mij vervolgens omhoog gewerkt.

Bram Versfelt

Werken uw kinderen ook in de autobranche?

Nee, dat niet. Mijn zoon is wel gek op auto’s, maar is niet in de branche beland. Ik ben zelf eigenlijk ook min of meer per toeval erin terecht gekomen.

Per toeval, hoe dan?

De zomer voordat ik in militaire dienst ging had ik een bijbaantje bij een autobedrijf in Rotterdam. Ik nam onder andere de telefoon aan, deed de slagboom open voor klanten en ontving ze vervolgens in de showroom. Na mijn dienstplicht hoorde de eigenaar van dat autobedrijf dat ik weer terug was en hij bood me een baan op de administratie aan. Op die leeftijd heb je geen zin om fulltime op een kantoor te zitten, maar ik ben wel bij hem aan de slag gegaan. Ik ben helemaal onderaan begonnen met het poetsen en ontvetten van auto’s en heb  mij vervolgens omhoog gewerkt. Ik heb daarbij alle lagen van het autobedrijf leren kennen en ik heb er nog iedere dag profijt van dat ik van alle kanten weet hoe een autobedrijf werkt.