Leegloop bij Swedish Automobile (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit gebeurde na een meningsverschil met ceo Victor Muller over de koers die onderneming moet varen na het verlies van Saab Automobile. Muller overweegt Swan, dat nu alleen nog dochter Spyker bezit, door overnames en het aantrekken van nieuw kapitaal uit te breiden.

Aandelenemissie
Muller heeft een nieuwe emissie van 2,5 miljoen aandelen aangekondigd om geld te kunnen krijgen uit een 150 miljoen euro groot fonds van GEM Global Yield Fund Limited. Het exacte aantal nieuwe aandelen en de prijs waarvoor ze worden geplaatst, wordt bepaald in de `pricing period` die woensdag is ingegaan.

Het geld moet Muller in staat stellen om de activiteiten van Swan te continueren en zelfs uit te breiden, dan wel de verkoop van Spyker af te wikkelen en de onderneming te ontmantelen.

Welk scenario het wordt is mede afhankelijk van onderhandelingen met aandeelhouders en andere belanghebbenden, laat Swan weten. Bovengenoemde actie is waarschijnlijk onvoldoende om aan alle uitstaande verplichtingen (circa 134 miljoen) te voldoen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Leegloop bij Swedish Automobile (update) | Automotive Online

Leegloop bij Swedish Automobile (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit gebeurde na een meningsverschil met ceo Victor Muller over de koers die onderneming moet varen na het verlies van Saab Automobile. Muller overweegt Swan, dat nu alleen nog dochter Spyker bezit, door overnames en het aantrekken van nieuw kapitaal uit te breiden.

Aandelenemissie
Muller heeft een nieuwe emissie van 2,5 miljoen aandelen aangekondigd om geld te kunnen krijgen uit een 150 miljoen euro groot fonds van GEM Global Yield Fund Limited. Het exacte aantal nieuwe aandelen en de prijs waarvoor ze worden geplaatst, wordt bepaald in de `pricing period` die woensdag is ingegaan.

Het geld moet Muller in staat stellen om de activiteiten van Swan te continueren en zelfs uit te breiden, dan wel de verkoop van Spyker af te wikkelen en de onderneming te ontmantelen.

Welk scenario het wordt is mede afhankelijk van onderhandelingen met aandeelhouders en andere belanghebbenden, laat Swan weten. Bovengenoemde actie is waarschijnlijk onvoldoende om aan alle uitstaande verplichtingen (circa 134 miljoen) te voldoen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.