Transport razendsnel geregeld met de CARGO Diensten app

Bron: Cargo

RDW-diensten, import- en exportzaken

Bij CARGO staan ze klaar om de klant te ontzorgen op het gebied van RDW-diensten, automotive, import- en exportzaken. Met de CARGO Diensten app kan de klant dit allemaal zelf en overzichtelijk uitvoeren. Daarnaast is het heel eenvoudig om een 14-daagse exportverzekering en tijdelijke Duitse of Oostenrijkse transitplaten aan te vragen. Ook het opmaken van douane- en exportdocumenten of het bepalen van de meest gunstige BPM-aangifte is met de app zo geregeld. En als het voertuigdossier in de app staat, is een druk op de knop genoeg om te adverteren op de bekende Nederlandse verkoopplatformen.

Minder risico

cargo 2022 amo wouter de lengDaar is nu dus een transportmodule bijgekomen. Wouter de Leng is commercieel directeur bij Cargo International. Hij legt uit waarom die transportmodule zo’n goede aanwinst is: “Als je koopt of verkoopt in het buitenland is het transport altijd een heel geregel. Als je het zelf doet kost het veel tijd – al gauw twee dagen – er is risico op schade en treintickets zijn ook een flinke kostenpost. Het alternatief is zelf een transporteur inschakelen. Meestal is dat dan wachten op offertes, een keuze maken en dan alle gegevens van de locatie en het voertuig doorgeven. Nu geef je opdracht in de app, waar de voertuiggegevens en je eigen adres natuurlijk al in staan. Transport regelen is zo gepiept. En vaak koop je toch meerdere malen een auto bij eenzelfde adres. De app bewaart de adressen, dus als je voor de tweede keer bij een – bijvoorbeeld – Oostenrijkse dealer koopt, hoef je die alleen maar aan te klikken. Dat is alles.” Mooi is dat het transport voor de opdrachtgever op elk moment nauwkeurig te volgen is. In de app worden alle stappen van het transport weergegeven. Van inplannen en opladen tot afleveren bij de klant.

Betrouwbare partner

Het transport wordt vervolgens verzorgd door Logicx, 100% dochter van de ANWB. “Een volkomen betrouwbare en representatieve partner”, oordeelt De Leng, die al jaren met Logicx samenwerkt. Björn van Ewijk is Manager Transport & Berging bij Logicx. “De app is gekoppeld aan ons transport managementsysteem. Zodra er een aanvraag binnenkomt plannen we het transport in en nemen we contact op met de verkoper. We hebben duidelijke streeftijden: in Nederland willen we een auto binnen drie werkdagen afleveren. Vanuit of naar het buitenland varieert het van 5 tot 12 werkdagen, afhankelijk van de afstand.”

Transport op maat

De ruime ervaring van Logicx door heel Europa staat garant voor een veilige en betrouwbare afhandeling, stelt Van Ewijk. “Transport van voertuigen is een vak apart. Daarom zorgen wij altijd voor transport op maat. Het is verzekerd transport volgens het CRM-verdrag, dus je loopt maar een beperkt risico. Daarbij komt dat we scherpe tarieven kunnen bieden, dankzij de grote transportvolumes die we met de ANWB en andere opdrachtgevers behalen.” Door toevoeging van de transportmodule biedt de CARGO Diensten app het autobedrijf nog meer efficiëntie. “We verwachten dat er veel gebruik van wordt gemaakt”, vertelt Wouter de Leng. “De automarkt is een Europees gebeuren. Wij lopen voorop in het ontzorgen van ondernemers.”

Wil je gebruikmaken van de transportmodule of andere diensten in de CARGO Diensten app? Heb je nog extra informatie nodig of wil je graag een demonstratie? Neem contact op via sales@car-go.nl of bel +31 (0)55 539 0101.

Meer informatie

https://www.car-go.nl/aanvragen-cargo-diensten/