Moneyview: Verzekering elektrische auto bijna kwart duurder

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Verzekering voor EV bijna een kwart duurder. Foto: Shutterstock

Elektrisch rijden kost meer verzekeringspremie, waarbij de premieverschillen met de benzinevariant kunnen oplopen tot 28 procent, blijkt uit onderzoek van Moneyview, onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. Gemiddeld betaalt een EV-eigenaar bijna 24 procent meer premie.

Moneyview berekende de verzekeringspremies door van zes populaire hatchbacks en vier suv’s, zowel voor de benzine- als elektrische variant. Volgens het instituut zijn de verschillen in premiehoogte vooral te wijten aan de hogere aanschafprijs van EV en het hogere gewicht door het accupakket.

Ook gaat het instituut in op premieverschillen en acceptatie op basis van leeftijd. Hieruit bleek dat een jongere bestuurder van 18 jaar gemiddelde 157 procent meer betaalt dan een bestuurder van 35 jaar in dezelfde situatie. En, een bestuurder van 80 jaar betaalt meer dan een 35-jarige.

Eerder dit jaar berekende geld.nl dat een EV verzekeren gemiddeld 230 euro per jaar duurder is.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.