Curator Pelican Media onderzoekt doorstart Carros

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Uitgever Frank Kloppert hoopt snel duidelijkheid te kunnen geven. (Foto: Carros)

De curator van Pelican Media bv onderzoekt de mogelijkheden om automagazine Carros te verkopen. Dat meldt curator Stephan Voermans van Levenbach Advocaten aan Automotive. Voermans is curator van Pelican Media bv, dat net als Carros bv een dochtervennootschap is van het niet failliete Pelican Media Holding.

Wat is de status van Pelican Media?

  • Pelican Media Holding bv
    – Carros bv
    – Pelican Custom bv (failliet)
    – Pelican Media bv (failliet)
    – Winelife bv

Eigenaar Frank Kloppert vroeg vorige week faillissement aan voor Pelican Media bv. Gisteren volgde het faillisement van Pelican Customs bv.De curator is momenteel de structuur van de vennootschap en het eigendom van de tijdschriften aan het onderzoeken. “Wij kijken nu of we de bladen kunnen verkopen.” Volgens de curator valt al het personeel, ook de mensen die voor Carros werken, in de Pelican Media bv. Derhalve lijkt een doorstart noodzakelijk om de bladen te laten verschijnen. Een eventuele doorstart van Carros moet in de komende weken vorm krijgen.

Volgens freelance medewerkers van het blad is er gekozen voor een zogenoemde sterfhuis-constructie, waarbij de schulden zijn ondergebracht in één bv (Pelican Media bv) waarvoor faillissement is aangebracht. De Carros bv is pas in 2017 opgericht en is er nog geen jaarverslag gedeponeerd, en ook van de holding ontbreken die. Voor Voermans is het nog te vroeg om conclusies te trekken. “In algemene zin wil ik opmerken dat ik een sterfhuisconstructie niet goedkeur, maar dat het niet verboden is om activiteiten te scheiden. Voor ons geldt nu dat we eerst de continuïteit van de bladen willen waarborgen, daarna starten we met het onderzoek naar het faillissement.

Snel duidelijkheid

Uitgever Frank Kloppert laat in een reactie weten dat hij hoopt dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is. “We zijn nu met meerdere partijen in gesprek. Hopelijk kunnen we al op zeer korte termijn meer duidelijkheid geven.” Hij bestrijdt de suggestie dat er gekozen is voor een sterfhuis-constructie. “We hebben voor de verzelfstandiging gekozen om de bladen (Carros en Residence, red) voor eventuele nieuwe aandeelhouders interessant te maken. We torsen een forse last mee uit het verleden, toen we de bladen hebben doorgestart. Daar willen we eventuele nieuwe aandeelhouders niet mee belasten.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.