Bonden: Morgen eerste acties bij dealerholdings

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Shutterstock

Als morgenvroeg de eisen van de vakbonden niet zijn ingewilligd, dan starten de vakbonden FNV en CNV met stakingsacties bij verschillende dealerbedrijven in het land om zo hun cao-eisen af te dwingen. Zo wordt er onder meer vanaf 7.00 uur ’s ochtends 24 uur gestaakt bij Stern in Nieuwegein, Century in Assen en Citroën Dijkstra in Assen. Bij de vestigingen van Broekhuis in Groenloo en Doetinchem wordt volgens FNV aanvankelijk gestart met een verlengde lunchactie. De vakbonden eisen een loonstijging van 3,5 procent voor een jaar en dat de zaterdag een vrijwillige werkdag blijft met een toeslag.

De eerste drie stakingen starten direct na afloop van het ultimatum, maar daarna kan er elk moment bij iedere garage een staking of actie uitbreken, waarschuwen de bonden.

De onderhandelingen tussen Bovag en de bonden liepen tot nu toe vast op de zaterdag als werkdag. Zo werd er afgelopen week onder meer actie gevoerd bij het Bovag hoofdkantoor in Bunnik.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.