Van der Linden (Maha): overname sluit aan op wens uit Duitsland

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Rupro Beheer, het moederbedrijf van onder meer equipmentleveranciers Explora en Amtech-Oskamp en Rema Tip Top Nederland, maakte vandaag bekend concurrent Maha Nederland te hebben overgenomen. Volgens scheidend Maha-directeur Cock van der Linden is Rupro een goede partij voor zijn bedrijf, het personeel en de klanten. “Explora en Maha Nederland hebben weinig overlap en vullen elkaar daarom perfect aan. Onze kracht ligt in equipment voor de truck- en buswerkplaats en minder in personenwagens. Bij Explora is het precies andersom. Ze halen dus een goede partij in huis om de hele markt op hoog niveau te kunnen bedienen.”

Maha stopt volgens Van der Linden met het bedienen van de personenwagenmarkt en Explora met het zwaardere segment. Maha Nederland blijft vooralsnog onder eigen naam en vanuit de huidige locatie in Gorinchem opereren, maar zal in de komende jaren worden omgedoopt tot Explora Truck en Bus. “Vanuit Maha Duitsland was er al langer de wens om te stoppen met de naam Maha Nederland, omdat wij naast Maha-producten ook andere merken leveren. Dit gaat nu dus gebeuren.”

Van der Linden nam het in 1984 opgerichte bedrijf in 2002 over, nu, vijftien jaar later vond hij de tijd rijp om er weer afstand van te doen. Ondanks dat zijn zoons Joren en Fons beiden werkzaam zijn in de equipmentbranche, was het volgens Cock van der Linden geen optie dat zij Maha Nederland zouden voortzetten. “Joren is druk met Lindeboom Equipment Support en verder werken we nog aan een aantal andere ideeën. We vonden het alle drie beter om het bedrijf te verkopen. Maha was denk ik te veel mijn bedrijf om in zijn huidige vorm door een ander voort te zetten.”

Lees hier een interview met Cock van der Linden uit 2012.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Van der Linden (Maha): overname sluit aan op wens uit Duitsland | Automotive Online

Van der Linden (Maha): overname sluit aan op wens uit Duitsland

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Rupro Beheer, het moederbedrijf van onder meer equipmentleveranciers Explora en Amtech-Oskamp en Rema Tip Top Nederland, maakte vandaag bekend concurrent Maha Nederland te hebben overgenomen. Volgens scheidend Maha-directeur Cock van der Linden is Rupro een goede partij voor zijn bedrijf, het personeel en de klanten. “Explora en Maha Nederland hebben weinig overlap en vullen elkaar daarom perfect aan. Onze kracht ligt in equipment voor de truck- en buswerkplaats en minder in personenwagens. Bij Explora is het precies andersom. Ze halen dus een goede partij in huis om de hele markt op hoog niveau te kunnen bedienen.”

Maha stopt volgens Van der Linden met het bedienen van de personenwagenmarkt en Explora met het zwaardere segment. Maha Nederland blijft vooralsnog onder eigen naam en vanuit de huidige locatie in Gorinchem opereren, maar zal in de komende jaren worden omgedoopt tot Explora Truck en Bus. “Vanuit Maha Duitsland was er al langer de wens om te stoppen met de naam Maha Nederland, omdat wij naast Maha-producten ook andere merken leveren. Dit gaat nu dus gebeuren.”

Van der Linden nam het in 1984 opgerichte bedrijf in 2002 over, nu, vijftien jaar later vond hij de tijd rijp om er weer afstand van te doen. Ondanks dat zijn zoons Joren en Fons beiden werkzaam zijn in de equipmentbranche, was het volgens Cock van der Linden geen optie dat zij Maha Nederland zouden voortzetten. “Joren is druk met Lindeboom Equipment Support en verder werken we nog aan een aantal andere ideeën. We vonden het alle drie beter om het bedrijf te verkopen. Maha was denk ik te veel mijn bedrijf om in zijn huidige vorm door een ander voort te zetten.”

Lees hier een interview met Cock van der Linden uit 2012.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.