Omzet Tomtom daalt ondanks groei in autodivisie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit is te lezen in het jaar- en kwartaaloverzicht van Tomtom. Over het vierde kwartaal van 2016 werd een verlies van 5,6 miljoen euro geboekt, waar er in het vierde kwartaal van 2015 nog 21 miljoen euro winst werd gemaakt. Dit verschil komt mede door enkele incidentele lasten.

De dalende omzet is vooral te wijten aan de consumentendivisie. Die zag de omzet dalen met 10 procent ten opzichte van 2015, naar 563 miljoen euro. De omzet in de automotive- en telematicadivisie steeg wel, respectievelijk met 8 procent (naar 269 miljoen euro) en 15 procent (155 miljoen euro). Volgens ceo Harold Goddijn zijn deze goede cijfers vooral te danken aan de hechtere band met autofabrikanten. “We werken met veel OEM’s en Tier1 suppliers samen om onze digitale wegenkaarten te integreren in hun zelfrijdende systemen. Door de overname van Autonomos begin dit jaar zitten we nog dichter op die ontwikkeling.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Omzet Tomtom daalt ondanks groei in autodivisie | Automotive Online

Omzet Tomtom daalt ondanks groei in autodivisie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit is te lezen in het jaar- en kwartaaloverzicht van Tomtom. Over het vierde kwartaal van 2016 werd een verlies van 5,6 miljoen euro geboekt, waar er in het vierde kwartaal van 2015 nog 21 miljoen euro winst werd gemaakt. Dit verschil komt mede door enkele incidentele lasten.

De dalende omzet is vooral te wijten aan de consumentendivisie. Die zag de omzet dalen met 10 procent ten opzichte van 2015, naar 563 miljoen euro. De omzet in de automotive- en telematicadivisie steeg wel, respectievelijk met 8 procent (naar 269 miljoen euro) en 15 procent (155 miljoen euro). Volgens ceo Harold Goddijn zijn deze goede cijfers vooral te danken aan de hechtere band met autofabrikanten. “We werken met veel OEM’s en Tier1 suppliers samen om onze digitale wegenkaarten te integreren in hun zelfrijdende systemen. Door de overname van Autonomos begin dit jaar zitten we nog dichter op die ontwikkeling.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.