Onderzoek wijst uit: slooppremie helpt milieu niet

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Marijn van Bunningen

    Gaarne een slooppremie maar wel nu direct een keuze maken. Het kost ons nu transacties omdat mensen gaan wachten op de keuze die gemaakt gaat worden mbt. deze slooppremie; zeer vervelend !!

  • tc

    wat gaat er gebeuren als die sloopregeling doorgaat,mensen gaan dan een nieuwe auto kopen van pakweg 8/9000 euro,waar de dealer niks aan verdiend en ook nog eens een keer 3 of 5 jaar garantie moet geven.en het universele autobedrijf is die klant met zijn oude autootje ook kwijt! lijkt mij niet zo’n goed idee in deze tijd!

  • Twan van Hest

    Het is toch jammer dat er altijd een bepaald “kleurtje” over teksten van oa het Parool komen. Waar waren die teksten van “want daarmee gaat ook de energie verloren die nodig was om de auto te bouwen” toen de Hybride auto werd bevooroordeeld ten opzichten van de normale benzine/dieselauto en “maar” 14% bijtelling kregen. Wat had men gedacht wat het produceren van dat type auto wel niet heeft gekost aan CO2 uitstoot?! Maar toen las men hier niets over en wat hadden we gedacht van enige willekeur als het gaat om de slooppremie. Inwoners van Den Haag kunnen wel een premie ophalen van € 1000,= maar dat wordt dan gestort op de rekening van de berijder die er vervolgens heel iets anders mee gaat doen ipv een ander auto aan te schaffen. Resultaat dus 3 keer niets, geen stimulans voor de economie, milieu en ook niet voor de retailer. En de rest van Nederland maar afwachten. De ons omringende landen gebruiken de slooppremie al of gaan het zeer binnenkort invoeren, wij in Nederland weer niet!
    Maar wel zeuren dat het zo slecht gaat in dit land.

  • Bert klink

    Ik ben wel groot voorstander van een slooppremie omdat het milieu meer is dan alleen de uitstoot van fijnstof, denk hierbij ook aan de hogere uitstoot van CO en HC en verbrande motorolie van oudere auto’s met versleten motoren. Daarnaast, en minstens zo belangrijk, is de onveiligheid van oudere auto’s zoals het ontbreken van ABS, airbags en andere passieve en actieve veiligheids maatregelingen die vaak onnodig veel mensenlevens kosten.
    Het verschroten van deze voertuigen en het hergebruik van de materialen zorgen voor een productie van veel veiliger en veel schonere auto’s met eventuele alternatieve aandrijvingen.