Contante storting valt ook onder MOT

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het was onduidelijk of  bij de aankoop van een voertuig een contante storting op de rekening van de ondernemer wel of  niet onder de meldplicht valt. Daarom zijn hier nu praktische afspraken over gemaakt”, zegt Simone Diemel van de juridische dienst van Bovag.
Als de handelaar een klant naar de bank verwijst om contanten te storten, of zelf bij de storting aanwezig is, valt dit onder objectieve meldplicht. Als het gaat om 25.000 euro of meer dan moet dit dus gemeld worden.
In andere gevallen is het aan de ondernemer om te beoordelen of er aanleiding is om melding te maken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.