VWE koopt remarketingbedrijf AVN Group: ‘We zijn complementair’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Wierd Meijering (links, AVN Groep) en Piet Renses (directeur VWE) verwachten gezamenlijk een betere dienstverlening te kunnen bieden (foto: VWE)

Occasion-dienstverlener VWE koopt remarketingbedrijf AVN Group. Dat bevestigt VWE-directeur Piet Renses aan Automotive. AVN Group is onder meer eigenaar van Autoveiling.nl, Autoinspectie.nl en AVN Remarketing. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door eigenaar Wierd Meijering.

VWE is vooral actief in de internationale markt, AVN op de landelijke markt van occasionhandel. “De dienstverlening van VWE en AVN zijn complementair aan elkaar”, zegt Renses. “We denken dat we door het bundelen van de krachten een betere dienstverlening kunnen bieden aan zowel de kopers als verkopers. Juist in een markt als de huidige, waarin occasions schaars zijn, kunnen we nu extra toegevoegde waarde leveren.”

Eind augustus werd VWE gekocht door Newport Capital, met de gedachte om met extra kapitaal verder te kunnen groeien. Newport is ook eigenaar van automotive telematicabedrijf Clifford Electronics en fietsmerk Amslod. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

VWE koopt remarketingbedrijf AVN Group: ‘We zijn complementair’ | Automotive Online

VWE koopt remarketingbedrijf AVN Group: ‘We zijn complementair’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Wierd Meijering (links, AVN Groep) en Piet Renses (directeur VWE) verwachten gezamenlijk een betere dienstverlening te kunnen bieden (foto: VWE)

Occasion-dienstverlener VWE koopt remarketingbedrijf AVN Group. Dat bevestigt VWE-directeur Piet Renses aan Automotive. AVN Group is onder meer eigenaar van Autoveiling.nl, Autoinspectie.nl en AVN Remarketing. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door eigenaar Wierd Meijering.

VWE is vooral actief in de internationale markt, AVN op de landelijke markt van occasionhandel. “De dienstverlening van VWE en AVN zijn complementair aan elkaar”, zegt Renses. “We denken dat we door het bundelen van de krachten een betere dienstverlening kunnen bieden aan zowel de kopers als verkopers. Juist in een markt als de huidige, waarin occasions schaars zijn, kunnen we nu extra toegevoegde waarde leveren.”

Eind augustus werd VWE gekocht door Newport Capital, met de gedachte om met extra kapitaal verder te kunnen groeien. Newport is ook eigenaar van automotive telematicabedrijf Clifford Electronics en fietsmerk Amslod. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.