Verwarring alom: is de occasionimport gestegen, of tóch gedaald?

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De import van occasions is in het eerste half jaar wél toegenomen. Dat stellen althans Autotelex en RDC. Eerder melde VWE dat de import juist daalde in de eerste zes maanden van dit jaar.  Autotelex stelt – op basis van cijfers van VWE – dat de import in het eerste halfjaar met 7,6 procent gestegen naar 109 duizend. Ook na een dubbelcheck houdt VWE vast aan een daling van 2,9 procent. VWE meldt aan Automotive verder te onderzoeken waar het verschil vandaan komt.

Het RDC, dat werkt op basis van een eigen dataset, meldt eveneens een stijging van de import. Volgens de Bovag-dochter nam de import licht toe: van 111 naar 112 duizend (+0,9%).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Verwarring alom: is de occasionimport gestegen, of tóch gedaald? | Automotive Online

Verwarring alom: is de occasionimport gestegen, of tóch gedaald?

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De import van occasions is in het eerste half jaar wél toegenomen. Dat stellen althans Autotelex en RDC. Eerder melde VWE dat de import juist daalde in de eerste zes maanden van dit jaar.  Autotelex stelt – op basis van cijfers van VWE – dat de import in het eerste halfjaar met 7,6 procent gestegen naar 109 duizend. Ook na een dubbelcheck houdt VWE vast aan een daling van 2,9 procent. VWE meldt aan Automotive verder te onderzoeken waar het verschil vandaan komt.

Het RDC, dat werkt op basis van een eigen dataset, meldt eveneens een stijging van de import. Volgens de Bovag-dochter nam de import licht toe: van 111 naar 112 duizend (+0,9%).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.