Autobinck opent occasionwebshop Bynco

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s die via Bynco worden aangeboden, koopt het bedrijf zelf in. Het inruilen van een auto is vooralsnog niet mogelijk. Volgens Bynco’s general manager Jeroen Veldman, tot 1 januari 2016 commercieel directeur bij ASN Groep, doorbreekt Bynco “het ondoorzichtige koopproces van occasions”.

Online kopers krijgen inzicht in de staat van de auto met foto’s die de auto van alle kanten laten zien. Gebruikssporen worden volgens Veldman niet weggehaald, maar juist vastgelegd. In de beschrijving bij de auto belooft Bynco duidelijk de plus- en minpunten weer te geven. Alle geadverteerde auto’s zijn gekeurd door Dekra. De keuringsrapporten kunnen door potentiële kopers worden gedownload. 

Veldman zegt dat de koopervaring Bynco wezenlijk anders maakt dan bij een occacionportal. Dit omdat klanten een auto direct met Ideal kunnen betalen en veertien dagen bedenktijd hebben. Ook wel ‘proefrittijd’ genoemd door Bynco. Het aankoopbedrag wordt gedurdende deze periode geparkeerd op een derdenrekening. Wanneer de auto niet bevalt of gebreken blijkt te vertonen kan deze worden geretourneerd en krijgt de koper zijn geld terug. Lees hier een interview met Niek Hertsenberg, ceo car distribution and retail bij Autobinck, over de occasionstrategie van het bedrijf.

Bynco werkt met vaste prijzen, inclusief rijklaarmaak- of afleverkosten, 180 dagen garantie en thuis afleveren binnen een week. 

“Een jaar geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van het concept. We analyseerden data om te ontdekken waar vraag naar is in de occasionmarkt en kopen op de Europese markt in. We zijn een b2c-concept. Het verschil tussen ons en online occasionportals is dat wij alles in eigen voorraad hebben”, aldus Veldman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autobinck opent occasionwebshop Bynco | Automotive Online

Autobinck opent occasionwebshop Bynco

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s die via Bynco worden aangeboden, koopt het bedrijf zelf in. Het inruilen van een auto is vooralsnog niet mogelijk. Volgens Bynco’s general manager Jeroen Veldman, tot 1 januari 2016 commercieel directeur bij ASN Groep, doorbreekt Bynco “het ondoorzichtige koopproces van occasions”.

Online kopers krijgen inzicht in de staat van de auto met foto’s die de auto van alle kanten laten zien. Gebruikssporen worden volgens Veldman niet weggehaald, maar juist vastgelegd. In de beschrijving bij de auto belooft Bynco duidelijk de plus- en minpunten weer te geven. Alle geadverteerde auto’s zijn gekeurd door Dekra. De keuringsrapporten kunnen door potentiële kopers worden gedownload. 

Veldman zegt dat de koopervaring Bynco wezenlijk anders maakt dan bij een occacionportal. Dit omdat klanten een auto direct met Ideal kunnen betalen en veertien dagen bedenktijd hebben. Ook wel ‘proefrittijd’ genoemd door Bynco. Het aankoopbedrag wordt gedurdende deze periode geparkeerd op een derdenrekening. Wanneer de auto niet bevalt of gebreken blijkt te vertonen kan deze worden geretourneerd en krijgt de koper zijn geld terug. Lees hier een interview met Niek Hertsenberg, ceo car distribution and retail bij Autobinck, over de occasionstrategie van het bedrijf.

Bynco werkt met vaste prijzen, inclusief rijklaarmaak- of afleverkosten, 180 dagen garantie en thuis afleveren binnen een week. 

“Een jaar geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van het concept. We analyseerden data om te ontdekken waar vraag naar is in de occasionmarkt en kopen op de Europese markt in. We zijn een b2c-concept. Het verschil tussen ons en online occasionportals is dat wij alles in eigen voorraad hebben”, aldus Veldman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.