Autotrack pleit voor elektronische autodossiers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van den Hout reageert hiermee op de recente beslissing van de overheid dat de RDW kilometerstanden moet gaan bijhouden en dat teller terugdraaien strafbaar wordt. Volgens Van den Hout gaan deze ontwikkelingen niet ver genoeg. “Ik bepleit vergaande transparantie in de branche. De invoering van een Elektronisch Auto Dossier zou een goede stap zijn om misleiding van consumenten en autobedrijven te voorkomen.”

Over de haalbaarheid van een elektronisch autodossier valt te discussieren. Vooral het onderwerp schadeverleden is een heikel punt. Verschillende partijen (waaronder Bovag) hebben in het verleden al hun tanden stuk gebeten op dit dossier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autotrack pleit voor elektronische autodossiers | Automotive Online

Autotrack pleit voor elektronische autodossiers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van den Hout reageert hiermee op de recente beslissing van de overheid dat de RDW kilometerstanden moet gaan bijhouden en dat teller terugdraaien strafbaar wordt. Volgens Van den Hout gaan deze ontwikkelingen niet ver genoeg. “Ik bepleit vergaande transparantie in de branche. De invoering van een Elektronisch Auto Dossier zou een goede stap zijn om misleiding van consumenten en autobedrijven te voorkomen.”

Over de haalbaarheid van een elektronisch autodossier valt te discussieren. Vooral het onderwerp schadeverleden is een heikel punt. Verschillende partijen (waaronder Bovag) hebben in het verleden al hun tanden stuk gebeten op dit dossier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.