Tellerstandenpilot bij verkoopplatform 247Autoverkopen.nl

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf, dat occasions inkoopt van consumenten, is voor de pilot een samenwerking aangegaan met A2SP en de RDW. De RDW houdt de kilometerstanden bij in een centrale database. Autobedrijven moeten bij beurten en keuringen de stand invullen waardoor er van iedere auto een reeks aan kilometerstanden bekend is. 

Schokkend
Momenteel koopt het bedrijf ongeveer 150 occasions per maand in, maar dit aantal groeit maandelijks. Volgend jaar denkt het bedrijf circa drieduizend auto`s in te kopen en te verhandelen.

“De eerste controleresultaten vond ik enigszins schokkend”, zegt 247Autoverkopen.nl-eigenaar Theo van der Plaats. “Ongeveer vijftien procent van de auto’s heeft een onlogische tellerstand die wijst op fraude. Met deze mensen nemen wij contact op. Als er geen plausibele verklaring komt, dan willen wij de auto niet inkopen en weer verkopen. Zo willen we fraude, die nog steeds plaatsvindt, ontmoedigen.” 

Als er geen complicaties zijn en de RDW ook door wil gaan met de checks dan wordt de pilot omgezet in een definitieve controle. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tellerstandenpilot bij verkoopplatform 247Autoverkopen.nl | Automotive Online

Tellerstandenpilot bij verkoopplatform 247Autoverkopen.nl

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf, dat occasions inkoopt van consumenten, is voor de pilot een samenwerking aangegaan met A2SP en de RDW. De RDW houdt de kilometerstanden bij in een centrale database. Autobedrijven moeten bij beurten en keuringen de stand invullen waardoor er van iedere auto een reeks aan kilometerstanden bekend is. 

Schokkend
Momenteel koopt het bedrijf ongeveer 150 occasions per maand in, maar dit aantal groeit maandelijks. Volgend jaar denkt het bedrijf circa drieduizend auto`s in te kopen en te verhandelen.

“De eerste controleresultaten vond ik enigszins schokkend”, zegt 247Autoverkopen.nl-eigenaar Theo van der Plaats. “Ongeveer vijftien procent van de auto’s heeft een onlogische tellerstand die wijst op fraude. Met deze mensen nemen wij contact op. Als er geen plausibele verklaring komt, dan willen wij de auto niet inkopen en weer verkopen. Zo willen we fraude, die nog steeds plaatsvindt, ontmoedigen.” 

Als er geen complicaties zijn en de RDW ook door wil gaan met de checks dan wordt de pilot omgezet in een definitieve controle. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.