Aygo meest waardevast, Cadillac BLS minst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De introductiedatum speelt bij de totstandkoming van de restwaarde van een model nauwelijks nog een rol, zo blijkt uit de gegevens: klein en zuinig, daar draait het allemaal om. De eerste grote auto’s in deze lijst zijn de Audi Q5 en de BMW X1 en ook voor deze recent geïntroduceerde auto’s geldt dat ze over het algemeen met gunstige milieulabels door het leven gaan.

Het land van herkomst speelt in mindere mate een rol, hoewel het opmerkelijk is dat de helft van de eerst tien plaatsen door Japanners worden ingenomen.

Restwaardeverlies
De lijst modellen met het grootste restwaardeverlies levert weinig verrassingen op. Grote benzineslurpers zijn uit de gratie, al helemaal als ze uit Frankrijk, Engeland of de VS komen. In deze top vijftien komt dan ook geen enkel Duits merk voor en slechts een Zweed en dat is al een oudje.

Een overzicht van de top en flop vindt u in Feiten&Cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.