VWE draait pilot met nieuwe exportdienst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor auto’s geregistreerd op of na 16 oktober 2006 geldt dat de rest-bpm kan worden teruggevraagd bij export. Hiertoe moet een verzoek tot teruggaaf bij de belastingdienst worden ingediend, inclusief een (kenteken)registratiebewijs binnen de EER. “Dat is een administratieve last met ingewikkelde spelregels en het kan zo maar een paar weken duren voordat je het geld hebt”, aldus Vestering. Dat betekent dat het exporterende bedrijf met een tijdelijk gat in zijn boekhouding zit. Via de dienst BPM Overname Service krijgt het autobedrijf dit bpm-bedrag nu van VWE. “Wij regelen de administratieve rompslomp en maken werkafspraken met de kopende partij. Wij regelen achteraf de zaken met de belastingdienst”, aldus Vestering. “Het is een tijdelijke dienst, maar zelfs tegen de tijd dat de BPM is afgeschaft, komen er nog miljoenen occasions voor in aanmerking."
De BPM Overname Service is een aanvulling op de bestaande bpm-bij-exportdiensten van VWE.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.