Occasionprijzen in de lift

Redactie Redactie
• Laatste update:

De oudere tweedehandsjes (negen jaar en ouder) daarentegen leverden 0,38 procentpunt in. Occasions in de regio Amsterdam zijn het voordeligst, occasionkopers in Oost-Nederland zijn gemiddeld enkele procenten duurder uit. Doordat de inruilprijzen hetzelfde beeld tonen, maakt dit voor de consument per saldo weinig uit, aldus AutoData. Onlangs meldde De Telegraaf dat een grote stroom occasionkopers naar het buitenland werd verwacht. Prijsharmonisatie zou de nieuwprijzen doen stijgen, hetgeen de occasionprijzen weer zou opdrijven waardoor kopers hun heil over de grens zouden gaan zoeken. Een verkeerde conclusie volgens AutoData-directeur Wil Brouwer: “We hebben nooit geconstateerd dat kopers massaal richting de regio met het gunstigste prijspeil trekken, dus is het weinig aannemelijk dat ze dat wel helemaal in het buitenland zouden gaan doen.” Brouwer verwacht dat de administratieve kosten en gedwongen onderhandse verkoop van eigen auto, die gepaard gaan met eigen import, niet zullen opwegen tegen de voordelen. “Er zal van importtoename nauwelijks sprake zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.