Bovag: Hogere energierekening grootste zorg autobedrijven

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Meer dan twee derde ziet de stijgende energiekosten als probleem. (Foto: Shutterstock)

Twee derde van de Bovag-leden noemt ‘hogere energiekosten’ als het meest urgente probleem waar ze nu mee te kampen hebben. Daarmee komt de kwestie met stip binnen in de probleem-top 10. Dit meldt de brancheorganisatie in de Ondernemersmonitor op basis van onderzoek onder de leden. 

Op de vraag aan welke steunmaatregelen ondernemers het meest behoefte hebben, zegt 63,5 procent van de leden dat ze het meest zitten te wachten op een tegemoetkoming in de energielast. Niet gek, aldus Bovag, eerder al pleitte voor steun en samen met Focwa meldde dat de hoge energiekosten bedrijven in de problemen brengen.

Bij 47 procent van de ondernemers die de hogere energierekening als probleem ervaren, is de energierekening minimaal de helft hoger. En de gasrekening is zelfs bij 57 procent van de ondervraagde leden minimaal de helft hoger. Enkele uitschieters zagen de energierekening zelfs stijgen met 200 procent.

Steunmaatregelen

Naast hogere energielasten, staan beleveringsproblemen nog altijd hoog op de probleemlijst: 45 procent van de leden noemt dit zijn grootste probleem, terwijl dat begin dit jaar nog 43 procent. Gevraagd naar de impact van de beleveringsproblemen, zegt ruim 22 procent nee te moeten verkopen aan klanten en meldt 17,4 procent een extra afkalving van de omzet. Ook het personeelsgebrek is nijpender geworden: dit wordt door 32 procent genoemd, tegen 29 procent begin dit jaar. Ruim een derde van de Bovag-leden (35,8 %) is op zoek naar personeel. 

31,2 procent van de leden heeft te maken met een omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was bij de vorige meting begin januari nog 25,6 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Bovag: Hogere energierekening grootste zorg autobedrijven | Automotive Online

Bovag: Hogere energierekening grootste zorg autobedrijven

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Meer dan twee derde ziet de stijgende energiekosten als probleem. (Foto: Shutterstock)

Twee derde van de Bovag-leden noemt ‘hogere energiekosten’ als het meest urgente probleem waar ze nu mee te kampen hebben. Daarmee komt de kwestie met stip binnen in de probleem-top 10. Dit meldt de brancheorganisatie in de Ondernemersmonitor op basis van onderzoek onder de leden. 

Op de vraag aan welke steunmaatregelen ondernemers het meest behoefte hebben, zegt 63,5 procent van de leden dat ze het meest zitten te wachten op een tegemoetkoming in de energielast. Niet gek, aldus Bovag, eerder al pleitte voor steun en samen met Focwa meldde dat de hoge energiekosten bedrijven in de problemen brengen.

Bij 47 procent van de ondernemers die de hogere energierekening als probleem ervaren, is de energierekening minimaal de helft hoger. En de gasrekening is zelfs bij 57 procent van de ondervraagde leden minimaal de helft hoger. Enkele uitschieters zagen de energierekening zelfs stijgen met 200 procent.

Steunmaatregelen

Naast hogere energielasten, staan beleveringsproblemen nog altijd hoog op de probleemlijst: 45 procent van de leden noemt dit zijn grootste probleem, terwijl dat begin dit jaar nog 43 procent. Gevraagd naar de impact van de beleveringsproblemen, zegt ruim 22 procent nee te moeten verkopen aan klanten en meldt 17,4 procent een extra afkalving van de omzet. Ook het personeelsgebrek is nijpender geworden: dit wordt door 32 procent genoemd, tegen 29 procent begin dit jaar. Ruim een derde van de Bovag-leden (35,8 %) is op zoek naar personeel. 

31,2 procent van de leden heeft te maken met een omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was bij de vorige meting begin januari nog 25,6 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.