‘Stellantis beweegt richting agentuurmodel’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Stellantis overweegt om het dealermodel in te ruilen voor een agentuurmodel. Dat vertelde Maria Grazia Davino, de Europese sales- en marketingbaas van het concern, tijdens een autoconferentie in Stuttgart. “We bewegen in de richting van een agentuurmodel”, tekende Reuters op uit de mond van Davino.

Eerder al meldden bronnen aan Automotive dat Nederland bij de eerste landen zit waar een agentuurmodel wordt ingevoerd als de huidige contracten in 2023 aflopen. Officieel is dat nog niet bevestigd.

Davino stelt dat het bedrijf nog steeds aan het onderzoeken is welke relatie het best past. Zij noemt daarbij de optie dat de premiummerken (Alfa Romeo, DS en Lancia) als eerste in een agentmodel worden ondergebracht. Over individuele landen heeft ze niets gezegd.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Stellantis beweegt richting agentuurmodel’ | Automotive Online

‘Stellantis beweegt richting agentuurmodel’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Stellantis overweegt om het dealermodel in te ruilen voor een agentuurmodel. Dat vertelde Maria Grazia Davino, de Europese sales- en marketingbaas van het concern, tijdens een autoconferentie in Stuttgart. “We bewegen in de richting van een agentuurmodel”, tekende Reuters op uit de mond van Davino.

Eerder al meldden bronnen aan Automotive dat Nederland bij de eerste landen zit waar een agentuurmodel wordt ingevoerd als de huidige contracten in 2023 aflopen. Officieel is dat nog niet bevestigd.

Davino stelt dat het bedrijf nog steeds aan het onderzoeken is welke relatie het best past. Zij noemt daarbij de optie dat de premiummerken (Alfa Romeo, DS en Lancia) als eerste in een agentmodel worden ondergebracht. Over individuele landen heeft ze niets gezegd.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.