Doorstart voor Lennaerts

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het bedrijf is in gesprek met FCA over een hernieuwd dealerschap. (Foto: Lennaerts)

Bart Lennaerts en Ralph Smeets starten autobedrijf Lennaerts door. Dat bevestigt curator Peter Brouns van kantoor Boels Zanders aan Automotive. Lennaerts is een van de voormalige eigenaren en Smeets was bedrijfsleider bij het bedrijf. Alle drie de vestigingen (Roermond, Venlo en Beesel) zijn weer open. In totaal treden minimaal 21 van de 28 medewerkers in dienst.

Het bedrijf kijkt nu naar mogelijke partnerschappen. Ook een dealerschap wordt niet uitgesloten. “Wij zijn momenteel in overleg met FCA om te kijken naar de mogelijkheden om een of meerdere FCA merken weer op te nemen in onze bedrijfsvoering”, meldt Bart Lennaerts in een reactie.

De curator is tevreden over de doorstart van het bedrijf dat eind januari faillissement aanvroeg. “Een groot deel van de werkgelegenheid is behouden gebleven. Het bedrijf had een goede reputatie en ik ben content met deze doorstart.”

Over de redenen van het faillissement wil hij niet uitweiden. “Daar doen we nog onderzoek naar, maar duidelijk is dat het dalende marktaandeel van de merken (van FCA, red) die het bedrijf voerde, niet meewerkten.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Doorstart voor Lennaerts | Automotive Online

Doorstart voor Lennaerts

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het bedrijf is in gesprek met FCA over een hernieuwd dealerschap. (Foto: Lennaerts)

Bart Lennaerts en Ralph Smeets starten autobedrijf Lennaerts door. Dat bevestigt curator Peter Brouns van kantoor Boels Zanders aan Automotive. Lennaerts is een van de voormalige eigenaren en Smeets was bedrijfsleider bij het bedrijf. Alle drie de vestigingen (Roermond, Venlo en Beesel) zijn weer open. In totaal treden minimaal 21 van de 28 medewerkers in dienst.

Het bedrijf kijkt nu naar mogelijke partnerschappen. Ook een dealerschap wordt niet uitgesloten. “Wij zijn momenteel in overleg met FCA om te kijken naar de mogelijkheden om een of meerdere FCA merken weer op te nemen in onze bedrijfsvoering”, meldt Bart Lennaerts in een reactie.

De curator is tevreden over de doorstart van het bedrijf dat eind januari faillissement aanvroeg. “Een groot deel van de werkgelegenheid is behouden gebleven. Het bedrijf had een goede reputatie en ik ben content met deze doorstart.”

Over de redenen van het faillissement wil hij niet uitweiden. “Daar doen we nog onderzoek naar, maar duidelijk is dat het dalende marktaandeel van de merken (van FCA, red) die het bedrijf voerde, niet meewerkten.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.