Forse terugval in EU bestelwagenverkoop

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Altijd populair: de Ford Transit (foto: Ford)

De verkoop van bestelwagens tot 3,5 ton binnen de Europese Unie is afgelopen maand 9,4 procent gedaald ten opzichte van september 2018. Toen werden 177.149 bestelwagens geregistreerd, afgelopen maand waren dat er 160.446. Dit blijkt uit cijfers van fabrikantenkoepel Acea.  Bekijk de Europese verkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Acea geeft als belangrijkste reden voor de daling, dat nieuwe bestelwagens sinds 1 september dit jaar ook worden onderworpen aan de WLTP-emissietest. Deze werd voor bestelwagens precies een jaar na de test voor personenauto’s verplicht gesteld. De registratiecijfers daalden in meer dan de helft van alle EU-landen, met het Verenigd Koninkrijk (‐23,5%) aan kop. In Nederland daalde het aantal registraties met 13 procent

Over heel 2019 zit er nog steeds groei in de EU-markt voor bestelwagens: het totaal aantal steeg met 4,4 procent tot 1,6 miljoen geregistreerde voertuigen. In Nederland is er een daling van 0,25 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Forse terugval in EU bestelwagenverkoop | Automotive Online

Forse terugval in EU bestelwagenverkoop

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Altijd populair: de Ford Transit (foto: Ford)

De verkoop van bestelwagens tot 3,5 ton binnen de Europese Unie is afgelopen maand 9,4 procent gedaald ten opzichte van september 2018. Toen werden 177.149 bestelwagens geregistreerd, afgelopen maand waren dat er 160.446. Dit blijkt uit cijfers van fabrikantenkoepel Acea.  Bekijk de Europese verkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Acea geeft als belangrijkste reden voor de daling, dat nieuwe bestelwagens sinds 1 september dit jaar ook worden onderworpen aan de WLTP-emissietest. Deze werd voor bestelwagens precies een jaar na de test voor personenauto’s verplicht gesteld. De registratiecijfers daalden in meer dan de helft van alle EU-landen, met het Verenigd Koninkrijk (‐23,5%) aan kop. In Nederland daalde het aantal registraties met 13 procent

Over heel 2019 zit er nog steeds groei in de EU-markt voor bestelwagens: het totaal aantal steeg met 4,4 procent tot 1,6 miljoen geregistreerde voertuigen. In Nederland is er een daling van 0,25 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.