Europese bestelwagenverkoop stijgt met 9 procent in 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
De registraties van nieuwe bestelwagens in Europa stegen in 2021 met 9 procent. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van lichte bestelwagens in EU-landen is vorig jaar met 8,5 procent gestegen, in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal zijn er in de EU 1,6 miljoen lichte bedrijfswagens geregistreerd. Zo meldt koepelorganisatie Acea vandaag. Dit resultaat moet wel in perspectief worden geplaatst: de bestelautoverkoop lag in 2020 18 procent onder het niveau van pre-coronajaar 2019, toen er nog 1,9 miljoen bestelwagens verkocht werden.

In december daalde het aantal registraties met 12,8 procent naar 126 duizend nieuwe bestelauto’s. Vanwege het wereldwijde chiptekort dalen de registraties nu al geruime tijd, stelt Acea. Ook in septemberoktober en november noteerde de Europese bestelwagenverkoop minnen.

In het afgelopen jaar stegen de registraties in Italië met 14,7 procent tot 183 duizend. Ook Frankrijk noteerde een groei van 7,5 procent. De registraties daalden in Spanje (-4%) en Duitsland (-0,8%). In Nederland lag het aantal registraties van bestelwagens 13,3 procent hoger dan het jaar daarvoor en kwam uit op 68 duizend bestellers.Bekijk het volledige verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.