Van Roosmalen Volvo investeert in Personal Service en sluit vestiging Waalwijk

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo Van Roosmalen in Waalwijk wordt binnenkort gesloten (foto: Van Roosmalen)

Van Roosmalen, met acht vestigingen de grootste Volvo-dealer van Noord-Brabant, is flink aan het investeren. Bestaande vestigingen worden gemoderniseerd of nieuw gebouwd. De vestigingen in Waalwijk en Best worden op termijn gesloten.

Van Roosmalen Waalwijk zal over een paar maanden de deuren sluiten, vertelt eigenaar Jan van Roosmalen aan Automotive. “We hebben zowel in Tilburg als in Den Bosch flink geïnvesteerd in Volvo Personal Service en dat is heel succesvol. In 80 procent van de gevallen wordt de onderhoudsbeurt binnen een uur uitgevoerd, door een team van twee of drie monteurs. Ondertussen hebben we verschillende wachtruimtes waarin de klant even kan zitten en werken.” Volvo Harrie Arendsen ging al eerder over op Volvo Personal Service. “Wij stappen af van het idee dat een klant zijn auto ’s morgens vroeg brengt en in de middag weer ophaalt.”

Als aanvulling op VPS heeft Van Roosmalen op alle vestigingen servicewagens die zijn uitgevoerd met diagnose-apparatuur. “Daarmee kunnen we onderweg storingen uitlezen en eventuele software updates ter plaatse uitvoeren.”

Door de nieuwe aanpak heeft de vestiging Waalwijk, circa 15 autominuten van Den Bosch en Tilburg gelegen, volgens Van Roosmalen zijn bestaansrecht verloren.

Ook de Volvo-dealervestiging in Best – voorheen Volvo De Beemd – wordt op korte termijn gesloten. “We gaan in de loop van het jaar nieuw bouwen in Veldhoven, waar we eigenlijk alleen een werkplaats hadden. Daar komt een hypermodern belevingspand, dat echt op de toekomst is gericht. Omdat we ook twee vestigingen in Eindhoven hebben wordt Best dan overbodig. We hebben bijvoorbeeld voor de werkplaats een flexibel concept in gedachten, waarbij de grootte van de werkplaats kan variëren. In de toekomst zullen auto’s minder onderhoud nodig hebben. Dan kunnen we een deel van de werkplaats inruimen voor het poetsen van auto’s of voor spot repair.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Van Roosmalen Volvo investeert in Personal Service en sluit vestiging Waalwijk | Automotive Online

Van Roosmalen Volvo investeert in Personal Service en sluit vestiging Waalwijk

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo Van Roosmalen in Waalwijk wordt binnenkort gesloten (foto: Van Roosmalen)

Van Roosmalen, met acht vestigingen de grootste Volvo-dealer van Noord-Brabant, is flink aan het investeren. Bestaande vestigingen worden gemoderniseerd of nieuw gebouwd. De vestigingen in Waalwijk en Best worden op termijn gesloten.

Van Roosmalen Waalwijk zal over een paar maanden de deuren sluiten, vertelt eigenaar Jan van Roosmalen aan Automotive. “We hebben zowel in Tilburg als in Den Bosch flink geïnvesteerd in Volvo Personal Service en dat is heel succesvol. In 80 procent van de gevallen wordt de onderhoudsbeurt binnen een uur uitgevoerd, door een team van twee of drie monteurs. Ondertussen hebben we verschillende wachtruimtes waarin de klant even kan zitten en werken.” Volvo Harrie Arendsen ging al eerder over op Volvo Personal Service. “Wij stappen af van het idee dat een klant zijn auto ’s morgens vroeg brengt en in de middag weer ophaalt.”

Als aanvulling op VPS heeft Van Roosmalen op alle vestigingen servicewagens die zijn uitgevoerd met diagnose-apparatuur. “Daarmee kunnen we onderweg storingen uitlezen en eventuele software updates ter plaatse uitvoeren.”

Door de nieuwe aanpak heeft de vestiging Waalwijk, circa 15 autominuten van Den Bosch en Tilburg gelegen, volgens Van Roosmalen zijn bestaansrecht verloren.

Ook de Volvo-dealervestiging in Best – voorheen Volvo De Beemd – wordt op korte termijn gesloten. “We gaan in de loop van het jaar nieuw bouwen in Veldhoven, waar we eigenlijk alleen een werkplaats hadden. Daar komt een hypermodern belevingspand, dat echt op de toekomst is gericht. Omdat we ook twee vestigingen in Eindhoven hebben wordt Best dan overbodig. We hebben bijvoorbeeld voor de werkplaats een flexibel concept in gedachten, waarbij de grootte van de werkplaats kan variëren. In de toekomst zullen auto’s minder onderhoud nodig hebben. Dan kunnen we een deel van de werkplaats inruimen voor het poetsen van auto’s of voor spot repair.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.