Flinke verkoopstijging in mei, met Tesla als uitschieter

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit data van RDC. Over heel 2017 ligt het aantal registraties op 185 duizend en bedraagt de groei 19,9 procent. Bekijk het complete verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

Kia profiteerde in mei vooral van de Kia Niro, die vorig jaar nog niet op de markt was. Tesla zag in mei vorig jaar het aantal registraties ver teruglopen en vorig jaar was Model X nog niet op de markt; mede daardoor is de stijging nu procentueel gezien erg groot. Tesla heeft dit jaar een marktaandeel van 0,5% procent, goed voor bijna duizend registraties. Het merk heeft nog weinig concurrentie op de markt voor volledig elektrische auto’s. Later dit jaar komt de Opel Ampera-e, maar die komt vooralsnog in zeer beperkte oplage naar Nederland.

Van de volumemerken zagen alleen Opel (-11,7%) en Fiat (-9,7) hun registraties in mei afnemen.

In absolute aantallen registreerden Volkswagen (3.996), Renault (3.787) en Peugeot (2.674) in mei de meeste auto’s. Volkswagen voert met een marktaandeel van 10,5 procent ook de ranglijst aan over heel 2017.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.